promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális: a Fradi-Újpest bírója súlyos agyrázkódást szenvedett – videó
Borítókép:  Jani Martin
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Ferencváros-Újpest hokimeccsen két komolyabb sérülés is történt: a Fradi kapusát le kellett támogatni a jégről, míg Berger Ákos játékvezetőt kórházba szállították.

Az Erste Liga alapszakaszában Ferencváros-Újpest mérkőzést rendeztek. Az első harmadban ritkán látható jelenetsor történt:

az Újpest játékosa, Szabad Kevin 1-0-s állásnál összeütközött Berger Ákos játékvezetővel. A bíró azonnal elterült a jégen, a játékosok pedig orvosért kiáltottak.

Berger Ákos nem vesztette el az eszméletét, de több percig feküdt mozdulatlanul a jégen, s csak hosszas ápolás után hordágyon, nyakmerevítővel tudta elhagyni a játékteret. Az esetről készült videót alább nézheted meg.

Berger Ákost a Honvédkórházba szállították, az első vizsgálatok szerint súlyos agyrázkódást szenvedett és emlékezetkiesése van, a végtagjait azonban érzi.

fotó: Jani Martin

„Súlyos agyrázkódásom van, de szerencsére nincs törésem, a koponya CT negatív lett, komoly problémát nem mutatott. Sajnos jelenleg is kettős látással küzdök, és nem vagyok túl jól. De azt mondták az orvosok, egy-két nap, és remélhetőleg elmúlik. A fényt kerülöm, a sötét szobában fekszem és pihenek. Néhány hétig biztosan nem végezhetek semmilyen sporttevékenységet, de remélem, hogy hamar felépülök, és az Erste Liga márciusi rájátszására visszatérhetek a jégre" 

– nyilatkozta maga az érintett, Berger Ákos.

A sérülést okozó Szabad Kevin megmozdulását vizsgálja az Erste Liga fegyelmi bizottsága. A találkozón azonban nemcsak a bíró, de a Fradi kapusa is megsérült, akit le kellett támogatni a jégről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás