promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lampard ment, Tuchel érkezett, de mit gondol erről egy Chelsea-szurkoló?
Borítókép:  Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy Thomas Tuchel ül le a kispadra Frank Lampard helyére a Chelsea-nél, de milyen érzelmeket vált ki ez egy szurkolóból?

A Chelsea vezetősége január 25-én bejelentette, hogy megválik vezetőedzőjétől, Frank Lampardtól, helyét Thomas Tuchel veszi át. A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics elmondta, nehéz döntés született Lampard menesztése kapcsán, de a jelenleg helyzetben mégis az edzőváltást tartották a legkézenfekvőbbnek.

De mit gondol a történtekről egy ízig-vérig Chelsea szurkoló? Nem kellett messzire mennünk, mivel a lapunk egyik újságírója régóta figyeli a londoni kékeket.

„Ha nem is könnyes szemekkel, de meghatódva olvastam el Frank Lampard búcsúlevelét. Bebizonyosodott, hogy bármilyen klublegenda is legyél, a Chelsea nem fog szakítani azzal a hagyománnyal, hogy vész esetén úgy cserélgesse az edzőit, mint más a párnahuzatot. Félelmetes belegondolni, hogy az első Mourinho-korszak után hány trénert fogyasztottak el a londoniak. Kérdeztek erről engem sokan, de szerintem ez egy rossz döntés volt. Lehet hullámvölgyben voltak a kékek, de én nem váltam volna meg Franktől. Ez elég szubjektív vélemény, a szurkolók többsége abszolút nem fog velem ebben egyetérteni, mert körülbelül a 90 százalékuk már elfogadta, hogy mennie kell, és tele voltak a fórumok #LampardOut feliratokkal"

– mondta Toronicza Péter, aki maga sem tudja igazán arra a választ, hogy miért nem talált magára a Chelsea az utóbbi időben.

„Ahány szakértőt megkérdezel a futballvilágból, erre a kérdésre annyi választ fogsz kapni szerintem. Akad, amiben egyet fognak érteni, akad, amiben meg nem. Ha megnézzük, legtöbbször mindig a védelmet hozzák fel, amiben van igazság. Ami biztos, hogy nagyon sok új ember érkezett, akiket nem lehet egyik pillanatról a másikra összeszoktatni. Lampard sokat rotált, és nem találta meg a legerősebb kezdő 11-et, pedig annak már itt lett volna az ideje. Az is benne van a pakliban, hogy Frank még tapasztalatlan ebben. Ő egyáltalán nem rossz edző, csak ebben meglátásom szerint nincsen még rutinja, hogy mit kezdjen hirtelen ennyi új emberrel. Ha ezt a keretet például egy Josep Guardiola kapja meg, akkor hamarabb éles fegyvert tudott volna belőle kovácsolni. Lampardnak még idő kellett volna, de a Chelsea-nek mikor volt türelme? Amúgy ebben a témában Csorba Botondnak van egy kiváló írása, érdemes ránézni, ő tényleg átveszi elejétől a végéig a dolgot.”

– folytatta a szurkoló. Toronicza Péter több időt adott volna a klublegendának, mondjuk legalább annyit, amennyit Ole Gunnar Solskjær kapott a Manchester Unitednél.

„Nem mondom, hogy a Manchester United bajnok lesz, mert hol van még a vége, főleg ilyen szoros tabellánál. De Solskjær most lubickol az edzőszerepben, és szerintem ez Lampardnál is megtörtént volna, ha feloldódik. A folyamatos nyomás sem tesz jót, és őt aztán nyomás alatt tartották. A tavalyi szezonban, és a Derby Countynál is bebizonyította, hogy ő egy pokolian jó tréner. Én kívánom, hogy egyszer nagyobb tapasztalattal visszaülhessen a Chelsea kispadjára. Kellett ehhez az átigazolási tilalom, de ha nincs Lampard, akkor egy Tammy Abraham vagy Mason Mount simán elkallódik.”

A Chelsea-t innentől kezdve Thomas Tuchel irányítja. A német szakember 2018 júliusában nevezték ki a Paris Saint-Germain élére, ahonnan 2020 végén menesztették. A 127 tétmérkőzésének mérlege: 95 győzelem, 12 döntetlen, 20 vereség. A Premier League persze egy egészen más kávéház. Magyar szempontból jó hír, hogy Lőw Zsolt másodedzőként Párizs után Londonba is követi a német trénert. Persze Péter Tuchelről is elmondta a véleményét:

„El sem tudom mondani, hogy hány szakembert láttam volna szívesebben a Chelsea padján, de ilyen ez, ha a szezon közepén szabadulsz meg az edződtől. Ha a személyes érzelmeimet nézem, akkor én nem kedvelem Tuchelt. Szakmailag nekem biztatóbb azokat az éveit néznem, amiket Mainznál vagy a Dortmundnál töltött el. Olyan bivalyerős kerettel, ami a PSG-nek volt, a Ligue 1 (francia bajnokság) valljuk be nem túl kemény dió. Tudjuk miért hozzák: hogy összeszokjon a csapat, és a Chelsea visszakússzon a top 4-be. Mennyire fog neki menni a Premier League-ben, ahol olyan edzőkkel kell felvennie a versenyt, mint Pep Guardiola, Jürgen Klopp, vagy éppen José Mourinho? Majd kiderül. Ez a keret bármelyik trénernek egy nagy ajándék lenne, szóval afelől nincs kétségem, hogy Tuchel hatamas ambíciókkal érkezik."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás