Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagy bajban az Olimpia, már az ENSZ véleményét is kikérnék

Nagy bajban az Olimpia, már az ENSZ véleményét is kikérnék

Sport & Szabadidő

Nagy bajban az Olimpia, már az ENSZ véleményét is kikérnék

Sport & Szabadidő

Promotions 13:32

2020-ban sok-sok év után kénytelen voltak elhalasztani az olimpiai játékokat. Akkor a nézők és a sportszeretők azt az ígéretet kapták, hogy a következő (vagyis az idei) esztendőben meg fogják tartani az elmaradt sportesemény, de egyelőre úgy tűnik, hogy ez is kérdéses. 

Kevan Gosper, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egykori alelnöke az javasolja, próbálják bevonni az Egyesült Nemzetek Szervezetét (ENSZ) annak eldöntésébe, hogy legyen-e nyáron olimpia Tokióban. Ezt azért is javsolja, mert világszerete, így a házigazda Japánban is erősödnek az aggodalmak a tavalyról ez évre áthozott játékok júliusi-augusztusi megrendezhetőségét illetően.

Egy nemrég végzett felmérés szerint a japánok mintegy 80 százaléka szeretné, ha az idei olimpiát és paralimpiát törölnék vagy elhalasztanák.

A kételyeket felerősítette a koronavírus-járvány újabb hulláma, amely Japánt is elérte, és a pandémia súlyosbodása miatt az olimpia házigazdájánál január elején rendkívüli állapotot hirdettek ki több prefektúrában is. A japán kormány ugyanakkor rendre megerősíti, hogy a játékok előkészületei a terveknek megfelelően zajlanak, és idén nyáron mindenképpen megtartják a tokiói olimpiát, még ha korlátozásokra kényszerülnek is.

Az olimpia a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig, a paralimpia pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig tartana.

Nektek mi a véleményetek? Megéri a kockázat ellenére is megtartani az Olimpiát? A válaszotokat várjuk a cikkhez tartozó poszt kommentjei közt!

Borítókép: Vizipolo.hu