promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi megkapta élete első piros lapját, több meccsre is eltilthatják
Borítókép:  CRISTINA QUICLER / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona játékosát, Lionel Messit a játékvezető kiállította az Athletic Bilbao elleni spanyol Szuperkupa döntő 121. percében. Ez volt a focista első piros lapja a katalán csapat színeiben. Most az a kérdés, hány mérkőzésre tilthatják el Messit.

A Barcelona hosszabbítást követően 3-2-s vereséget szenvedett az Athletic Bilbao ellen a spanyol Szuperkupa döntőjében. A mérkőzés 121. percében olyan történt Lionel Messivel, ami eddigi, katalán klubnál eltöltött időszaka alatt még nem, kiállították.

Az argentin játékos szeretett volna felérni csapata támadához, amikor a Bilbao játékosa, Asier Villalibre útját állta, Messi válaszként megütötte ellenfelét. Az esetet visszanézték, ezt követően pedig Jorge Manzano játékvezető felmutatta a piros lapot a Barca focistájának. (Alább látható az eset.)

A mérkőzést követően felmerült a kérdés, mennyi időre tilthatják el Messi? Végignézve a különböző oldalak értesüléseit, az állítható, hogy a legtöbb helyen 2-4 meccses eltiltás szerepel (például az ESPN is erről ír), amely egyaránt érvényes Spanyol Kupa és a spanyol bajnoki mérkőzésekre. Igaz, olyat is olvasni, hogy 12 meccses eltiltást is kaphat, bár ez abszolút nem reális.

A labdarúgó ügyét a héten tárgyalja az illetékes bizottság, s az eltiltás hossza attól függ, milyen kategóriába sorolják a szabálytalanságot – értelemszerűen minél súlyosabbnak ítélik, annál több meccset kell Messinek kihagynia.

A találkozót követően Ronald Koeman megvédte játékosát.

„Megértem, amit Messi tett. Nem tudom hányszor szabálytalankodtak ellene. Normális reakció, amikor próbálnak ellened szabálytalankodni, ellened, aki próbál kicselezni. Újra meg kell néznem az esetet" – fogalmazott a Barca edzője.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás