promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ki ez a szingapúri bácsi akiért megőrültek a darts szurkolók?
Borítókép:  PDC
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vannak olyan emberek akik nélkül nem igazán tudnánk elképzelni egy Darts világbajnokságot. Paul Lim is pontosan ilyen, pedig már 66 esztendős!

Bár nézők sajnos nem lehetnek idén az idei világbajnokságon, noha az általuk generált hangulat mondhatni elmaradhatatlan kelléke a tornának, azért van ami állandó. Az, hogy Paul Lim általában életkora ellenére kvalifikálja magát és okoz valamilyen meglepetést, szintén ilyen. A szingapúri játékos most 66 éves és egyenlőre úgy látszik még mindig élvezi amit csinál, ráadásul a szurkolóknak is nagy kedvencévé vált az utóbbi évek során.

Lim az ideivel együtt már 25. alkalommal vett részt egy vb-n, igaz 1982 és 1994 között a BDO nevű szervezetnél. A népszerű PDC által rendezett világbajnokságon 1997-ben szerepelt először, amit követett még zsinórban öt részvétel, majd egy nagyobb szünet. Mondhatnánk persze erre, hogy ez egyfajta hanyatló korszak volt az ő karrierjében, ám a helyzet az, hogy inkább csak kipróbált egy másik utat. A sportágnak ugyanis létezik az úgy nevezett soft darts szakága, melynek szintén létezik nagy világeseménye, 2011-ben pedig sikerült megnyernie azt.

Az elmúlt években viszont ismét vb résztvevő volt és elég hamar a nézők nagy kedvencévé vált. Mindebben szerepe lehetett az eredményeinek is, ám nem csak emiatt alakult ki a szimpátia. Az általában kedves mosolygós jelleme mellett van egy elég jellegzetes stílusa a dobásait illetően. Az áltagnál sokkal lassabban és megfontoltabban dobja el a nyilait, de nem szabad kifelejteni a gyakorlást a háttérben. Rengetegszer látni a kommentátorok által gerelyhajításnak nevezett mozdulatsort amivel felkészül a következő körre. 

Az egyik legemlékezetesebb jelenet vele kapcsolatban 2018-as világbajnokságon történt, amikor tényleg csak nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy dobjon egy nagyon ritka 9 nyilas leget.

Lim az idei tornán nagyot alkotott az első fordulóban, két szettes hátrányból nyerte meg a meccset fantasztikus játékkal Luke Humphries ellen, a folytatásban viszont sima vereséget szenvedett Dimitri Van den Bergh ellenében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás