promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs karácsony sport nélkül!
Borítókép:  CLIVE ROSE / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vannak, akik Kevin nélkül nem tudják elképzelni a karácsonyt, de aki igazi sportrajongó, az sem fog csalódni a 2020-as karácsony alatt. Lássuk a kínálatot!

Itt van Amerika:

A legnagyobb durranás az észak-amerikai kosárlabda bajnokság, vagyis az NBA új szezonjának a startja, mely pont az idei karácsony előtti napokra esett.

Az már tulajdonképpen megszokott, hogy december 25-én és 26-án is láthatunk meccseket, ez pedig a késői kezdés miatt most sem lesz másképp. Magyar idő szerint kora este és fő műsoridőben is lesz mit nézni, 25-én 18:00-tól játszik az előző idény döntőse, a Miami Heat a New Orleans Pelicans csapatával, 20:30-tól pedig az elmúlt öt szezonban háromszor is bajnoki címet szerző Golden State Warriors ellen játszik a Milwaukee Bucks.  

A címvédő Los Angeles Lakers szurkolói is kapnak ajándékot, mégpedig a Dallas Mavericks elleni meccs képében, noha ez már átcsúszik másnapra (hajnali 02:00). 

Ezen kívül még lesz két mérkőzés, de azok még késői órákban, igaz az ünnep második napján szinte csak ott tudunk majd NBA-t nézni.  Ott a legkorábbi találkozó 23:00-tól lesz majd látható, ez lesz a Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks. Ha az összes meccset nem is, de az előbb említetteket élőben adja majd a Sport TV.

Az amerikai-futball szerelmesei is boldogok lehetnek, karácsony első napján ugyanis 22:30-tól jön egy New Orleans Saints - Minnesota Vikings összecsapás, mellyel megkezdődik a 16. forduló, majd a rákövetkező napon lesz még két meccs az esti órákban. Tom Brady csapata a Tampa Bay Buccaneers a Detroit Lions ellen vív majd 19:00-tól, utánuk pedig következik az Arizona Cardinals és a San Francisco 49-ers találkozója 22:30-kor.

Az említett három meccsből az első kettőt élőben adja majd az Aréna4.

Ha karácsony, akkor Boxing Day:

Komoly hagyománya van az angol labdarúgásban a Boxing Daynek. Ez minden évben december 26-ra esik. Hogy maga a dobozoló nap honnan ered az nem teljesen egyértelmű. Az egyik elmélet szerint a gazdagok szolgái szabadnapot kaptak és egy-egy dobozt, amiben hazavihették az ajándékokat, a másik verzió viszont úgy szól, hogy a viktoriánus korszakban ilyenkor az egyházak tettek ki dobozokat adománygyűjtésre.

Az elmúlt több mint hatvan évben viszont már a foci is szervesen hozzátartozik ehhez a naphoz, 1958 óta pedig minden évben rendeztek ekkor meccseket.  A Premier League-ben a 15. fordulóból hat meccset is lezavarnak, ebből pedig a Digi Sport és Spíler1 hármat-hármat ad majd. A két legnagyobb rangadónak a Leicester - Manchester United (Spíler 1 13:30) és az Arsenal - Chelsea (Digi Sport 2 18:30) ígérkezik.

Ha valaki esetleg a másodosztály küzdelmeit is figyelemmel követné, ők sem járnak rosszul, hiszen az Aréna4-en a 16:00-tól kezdődő párharcok közül a Nottingham Forest-Birmingham City kerül majd képernyőre.

Nagyon boldog sportos karácsonyt mindenkinek!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás