promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt a Liverpool korábbi sikeredzője
Borítókép:  PAUL ELLIS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

73 éves korában elhunyt Gerard Houllier a Liverpool, az Aston Villa és a Paris Saint-Germain korábbi edzője.

Elhunyt a Liverpool, az Aston Villa, a Lyon és a Paris Saint-Germain korábbi edzője, Gerard Houllier – írja az Independent. A 73 éves korában meghalt francia szakembernek élete során többször volt problémája a szívével, de a halálának hivatalos oka egyelőre ismeretlen. Ugyanakkor a L'Equipe információ szerint Houllier szívműtétet követően hunyt el.

A tréner pályafutását 1973-ban szülőföldjén, Franciaországban kezdte. Előbb kisebb kluboknál dolgozott, majd 1985-től 1988-ig a Paris Saint-Germaint irányította, ezt követően a Francia Labdarúgó-szövetség kötelekébe került:

1988 és 1997 között dolgozott a válogatott másodedzőjeként és szövetségi kapitányaként, illetve irányítota az U18-as és U20-as utánpótlás csapatokat is.

Majd jött Anglia és a Liverpool: 1988 július elsején Roy Evans-szel együtt edzősködött, de hamar egyedüli irányítója lett a Poolnak, amellyel legszebb sikereit érte el. A 2000/2001-es szezonban FA-kupát, Angol Ligakupát, UEFA-kupát, Angol-szuperkupát és UEFA-szuperkupát is nyert. A Liverpool után a Lyonnal és az Aston Villánál vállalt munkát, egészen haláláig pedig a Red Bull-családot segítette.

„Az egyik legokosabb, legszívélyesebb és legkedvesebb ember" – írta Houllier halálát követően a korábbi angol válogatott focista, Gary Lineker.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás