promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
BL: nem sikerült bravúrt végrehajtania Kijevben a Ferencvárosnak
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros 1-0-s vereséget szenvedett kedden a Dinamo Kijev otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában. Ez azt jelenti, hogy a magyar csapat csoportja utolsó helyén végzett, így az Európa-liga folytatástól is elesett.

A Bajnokok Ligája 2020/2021-es idényének G-csoportjában minden úgy alakult, ahogyan azt előzetesen várni lehetett. A Juventus és a Barcelona már az utolsó forduló előtt bebiztosította továbbjutását, míg a Ferencváros és a Dinamo Kijev egymás között döntötte el, melyikük folytatja tovább az Európa-ligában. A Fradi helyzete igen egyértelmű volt a mérkőzést megelőzően, amennyiben

  • három pontot szerez
  • vagy ha 3-3-s (esetleg ennél több gólt hozó) döntetlent ér el

akkor tovább jut, s elérheti azt, ami utoljára a Debreceni VSC-nek sikerült, még az UEFA Kupa 2003/04-es idényében, azaz, hogy megélje a kupatavaszt.

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov a mérkőzés előtt azt mondta, az első perctől maximális erőbedobással kell játszania együttesének. A Fradi pedig így is tett. Szinte folyamatosan próbálta nyomás alá helyezni ellenfelét, s főleg a szélső területekről betörve helyzeteket kialakítani. A Dinano Kijev azonban állta ellenfele nyomását, többnyire jól jött ki a letámadásból. 

Mindkét csapatnak, mindkét félidőben adódott kisebb-nagyobb helyzete, de a Fradinál az utolsó passzba rendre hiba csúszott, az utolsó döntések nem voltak megfelelők. Igaz, a Dinamo Kijev is egy csak helyzetét tudta értékesíteni, de azzal 1-0-ra meg is nyerte a találkozót: Popov a 60. percben egy szabadrúgást követően fejelt Dibusz kapujába.

(A teljes képhez hozzátartozik, hogy a 21. percben Zubkov passza után Szidorcsuk kézzel ért a labdához a kijevi tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.) 

A Ferencváros számára az 1-0-s vereség azt jelenti, hogy csoportja utolsó helyén végzett, így elesett az Európa-liga folytatástól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás