promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
BL: nem okozott gondot a Barcelonának a Fradi legyőzése
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros 3-0-s vereséget szenvedett a Barcelonától a Puskás Arénában a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában. A katalán csapat játékosának, Antoine Griezmann a gólját érdemes külön is megnézni.

A Barcelona több sztárja (Lionel Messi, Marc-André ter Stegen, Philippe Coutinho) sem tartott a csapattal Budapestre a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája meccsre, ennek oka a csapat vezetőedzője, Ronald Koeman elmondása alapján az volt, hogy más játékosok is lehetőséghez jussanak a BL-ben. (Azt azért jegyezzük meg, hogy a katalán klub közösségi médiacsapata a meccs előtt azt írta a Barca Bukarestben, s nem Budapesten lép pályára.) A pihentetést és a rotálás ellenére azért ott volt a pályán többek között Dembelé, Griezmann, Busquets, Jordi Alba.

A találkozó egészét, egészen röviden ekképp lehet összefoglalni: sebesség-különbség. A Barcelona a kezdő sípszótól kezdve az végét jelző hármas sípszóig uralta a mérkőzést. Mind labdával, mind labda ellen sokkal hatékonyabban, gyorsabban futballozott.

A Ferencváros ugyan próbált ellentámadásokat, kontrákat vezetni, de a meccs javarészében alig-alig tudott kibújni ellenfele letámadásából. A magyar csapat főleg a találkozó hajrájában jutott el a Barcelona kapujáig. (Rebrov együttese végül két kaput eltaláló lövéssel zárt.)

A Barca pedig alig 30 perc alatt lerendezte a találkozót, a 28. percben már 0-3 állt a kijelzőn: a három találat közül Antoine Griezmann gólját érdemes külön is megnézni. A francia támadó a 14. percben egy sarkazós góllal szerzett vezetést csapatának. (A Barca másik két gólját Dembelé és Braithwaite szerezte.)

A Ferencváros helyzete egyszerű: ahhoz, hogy csoportja harmadik helyén, egyúttal Európa-liga folytatást érő helyen végezzen, le kell győznie december 8-án, kedden a Dinamo Kijevet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás