Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rasszista jellegű üzenete miatt eltilthatják a United játékosát

Rasszista jellegű üzenete miatt eltilthatják a United játékosát

Sport & Szabadidő

Rasszista jellegű üzenete miatt eltilthatják a United játékosát

Sport & Szabadidő

HZS 13:33

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) lecsapott a Manchester United játékosára, Edison Cavanira. A szövetség szerint az uruguay-i játékos rasszista jellegű bejegyzést írt Instagram-oldalán, Cavani akár három mérkőzéses eltiltást is kaphat.

A Manchester United ez év októberében szerződtette a Paris Saint-Germaintől Edison Cavanit. Az uruguay-i játékos azonban eddig kevés játéklehetőséget kapott edzőjétől, Ole Gunnar Solskjaertől. A hévégi, Southampton elleni mérkőzésen azonban a focista bizonyította, lehet rá számítani. A támadó a mérkőzés félidejében, 0-2-s hátránynál állt be: előbb gólpasszt adott Fernandesnek, majd két gólt szerzett, ezzel csapata 3-2-re nyerte a találkozót.

„Gracias negrito! (Azaz kösz, negrito) " – válaszolt Instagram-oldalán az uruguay-i labdarúgó egy követője gratulációjára.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) azonnal lecsapott a – később törölt – üzenetre, s vizsgálat indított a futballistával szemben. A szövetség szerint ugyanis Cavani megnyilvánulása kirekesztő, rasszista jellegű. Ugyan egyelőre még nincs döntés az ügyben, de elképzelhető, hogy megnyilvánulásáért a Manchester United labdarúgója három mérkőzésre szóló eltiltást kap.

Cikkében a Guardian emlékeztet, ez a kifejezés ugyanaz, amit 2011-ben Luiz Suárez használt Patrice Evrára, s ami miatt az akkor még Liverpoolban játszó Suárez nyolc mérkőzéses eltiltást kapott, egyúttal 40 ezer fontra büntették.

Borítókép: MIKE HEWITT / POOL / AFP