promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rasszista jellegű üzenete miatt eltilthatják a United játékosát
Borítókép:  MIKE HEWITT / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) lecsapott a Manchester United játékosára, Edison Cavanira. A szövetség szerint az uruguay-i játékos rasszista jellegű bejegyzést írt Instagram-oldalán, Cavani akár három mérkőzéses eltiltást is kaphat.

A Manchester United ez év októberében szerződtette a Paris Saint-Germaintől Edison Cavanit. Az uruguay-i játékos azonban eddig kevés játéklehetőséget kapott edzőjétől, Ole Gunnar Solskjaertől. A hévégi, Southampton elleni mérkőzésen azonban a focista bizonyította, lehet rá számítani. A támadó a mérkőzés félidejében, 0-2-s hátránynál állt be: előbb gólpasszt adott Fernandesnek, majd két gólt szerzett, ezzel csapata 3-2-re nyerte a találkozót.

„Gracias negrito! (Azaz kösz, negrito) " – válaszolt Instagram-oldalán az uruguay-i labdarúgó egy követője gratulációjára.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) azonnal lecsapott a – később törölt – üzenetre, s vizsgálat indított a futballistával szemben. A szövetség szerint ugyanis Cavani megnyilvánulása kirekesztő, rasszista jellegű. Ugyan egyelőre még nincs döntés az ügyben, de elképzelhető, hogy megnyilvánulásáért a Manchester United labdarúgója három mérkőzésre szóló eltiltást kap.

Cikkében a Guardian emlékeztet, ez a kifejezés ugyanaz, amit 2011-ben Luiz Suárez használt Patrice Evrára, s ami miatt az akkor még Liverpoolban játszó Suárez nyolc mérkőzéses eltiltást kapott, egyúttal 40 ezer fontra büntették.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás