promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamilton nyerte az őrült versenyt - Grosjean brutális balesetet szenvedett!
Borítókép:  TOLGA BOZOGLU / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Félelmetes jelenetekkel indult a futam, melyen Grosjean és Stroll is nagy balesetet szenvedett, végül Lewis Hamilton tudott győzni.

Három egymást követő versennyel zárja az idei szezonját a Formula 1-es világbajnokság, melynek első állomása a Bahreini Nagydíj volt. Soha korábban nem rendeztek még novemberben futamot ezen a pályán, idén viszont ez kétszer egymás után is megtörténik majd. A következő héten ugyanis marad itt a versenysorozat és a pálya egy rövidített verzióján fognak majd versenyezni.

Az élről a két Mercedes pilóta várhatta a lámpák kialvását, Lewis Hamilton indulhatott az élről, Valtteri Bottas pedig a második helyről, míg a második sorba befértek a Red Bullok Max Verstappen a harmadik, Alexander Albon pedig a negyedik pozíciót csípte el még szombaton. A két csapat egész hétvégén kimagaslott a mezőnyből, így a futamon is ők tűntek a legesélyesebbnek.

A rajt után nem sokkal egy olyan hatalmas balesetet láttunk melyet már nagyon régen. Romain Grosjean autója a falnak csapódásakor szinte azonnal lángra kapott a futamot pedig azonnal megszakították. A jelenetet percekig nem láthattuk, így nagy volt az ijedség, végül kiderült, hogy a Haas csapat francia pilótája egy lábsérüléssel megúszta az esetet. Daniil Kvyattal ütközött melyek után a korlátnak csapódáskor konkrétan ketté szakadt az autója!

A pálya helyreállítása hosszú időt vett igénybe, több mint egy órát állt a futam amikor egy újabb baleset történt az újraindításnál. Lance Stroll volt a következő áldozat, miután ő is Kvyattal ütközött végül feje tetejére állította a Racing Pointot. Szerencsére a kanadai kitudott mászni épségben, ezúttal pedig elég volt csak a Safety Cart beküldeni a pályára. Ez idő alatt Bottas is pórul járt egy lassú defekt miatt kellett kereket cserélnie, amivel sokat veszített.

Miután végre rendesen eltudott kezdődni a verseny elég gyorsan stabilizálódtak a dolgok, Hamilton vezetett, Verstappen volt a második, Sergio Perez pedig a harmadik helyen haladt. Az első boxkiállások a 17.körtől indultak meg, szép lassan mindenki kijött friss gumikért, az élmezőny tagjai viszont 3-4 körrel később jöttek, de a sorrendben változás itt nem történt. Ugyanezt lehetett elmondani a második kiállások után is, így mondhatni viszonylagos nyugalomban haladt a verseny a vége felé.

Az újabb dráma a legvégére maradt, Perez simán dobogóra állhatott volna, ám kigyulladt a motorja, így kénytelen volt feladni a futamot. Az utolsó 3 körre így ismét bejött a biztonsági autó a mezőny pedig mögötte futott be.

[[twitter3)

Hamilton mondhatni senkitől sem zavartatva nyerte meg a 16. Bahreini Nagydíjat, mellyel pályafutása 95. futamgyőzelmét aratta. Verstappen lett a második, Albon pedig szerencsésen megörökölte a harmadik helyet, ami főként azért nagy szó mert még pénteken rommá törte az autóját a 2. szabadedzés alatt. Mögöttük Norris, Sainz, Gasly, Ricciardo, Bottas, Ocon és Leclerc zárt még az első tízet.

Folytatás 1 hét múlva ugyanezen a helyszínen a Szahíri Nagydíjjal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás