promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amikor Messi és Maradona együtt focizott – íme néhány különleges videó

Amikor Messi és Maradona együtt focizott – íme néhány különleges videó

Sport & Szabadidő

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világon sokan, sokféleképp emlékeznek az argentin futball legendájára, Diego Maradonára. Most elhoztunk néhány, eddig talán kevesebbet látott felvételt a ballábas zseniről, s arról, milyen jó „barátságot ápolt" a labdával, arról, hogyan készült az 1994-es vb-re.

Hatvanéves korában elhunyt Diego Armando Maradona. A világ és az argentin labdarúgásának ikonikus alakja. Az ember, aki egyszerre volt őrült és zseni. Az ember, aki úgy élt, ahogy futballozott, s úgy futballozott, ahogy élt. A ballábas zseni remek barátságban volt a labdával, erről több, talán kevesebbet látott, de mindenképp sokatmondó felvétel árulkodik.

Itt egy válogatás Maradona különlegesebb pillanataiból – persze, tudjuk, a sor sokáig folytatható lenne. Kezdjük egy olyan videóval, amely abba enged betekintést, hogyan készült a focista az 1994-es világbajnokságra. Hepehupás talaj, pofonegyszerű gyakorlatok, a háttérben pedig ott legelésznek a tehenek.

És azt láttad, amikor Messi és Maradona egy csapatban tengózott? Nem? Íme:

Kevés olyan Barcelona-labdarúgó van, akit állva tapsolt meg a Real Madrid közönsége, ráadásul a Santiago Bernabéuban. Maradona 1983-ban mutatott teljesítményével kivívta ezt az elismerést.

Az argentin ikon jó barátságban volt a labdával, ha kellett a röplabdások bemelegítését segítette.

Ami pedig kihagyhatatlan: az, ahogy az 1986-os vb-n az angol védők között szlalomozik, s szerzi a focitörténet egyik legemlékezetesebb gólját. Eredeti kommentárral.

Borítókép:  ALBERTO PIZZOLI / AFP

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás