promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Norris ajándéka és Lewandowski szárnyalása – 5+1 esemény a sport világából
Borítókép:  Werner Eifried / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tartunk egy rövidke megemlékezést a sport világának érdekes pillanataiból. Foglalkozunk tenisszel, NBA-vel, MotoGP-vel és Robert Lewandowskival is.

1) Tenisz - maximális tisztelet: a férfiak világbajnokságát már 2009 óta folyamatosan Londonban rendezik, a búcsú ideje azonban most eljött. Az O2 aréna utoljára látta vendégül az adott év legjobbjait, a szezon utolsó igazán nagy téttel bíró tornáján, 2020-ban pedig új bajnokot avattunk. A fináléban az orosz Danyiil Medvegyev azzal az osztrák Dominic Thiem-el találkozott, aki már tavaly is megpróbálta megszerezni a címet, de ahogy egy évvel korábban, úgy most sem sikerült ez neki. 

Akkor a görög Stefanos Tsitsipas győzte le három szettben, ezúttal ismét egy szoros meccset játszott, de Medvegyev jobbnak bizonyult. A mostani győztes nagyon elismerő szavakkal illette ellenfelét, a kettejük közötti tisztelet pedig végig megvolt a találkozó során.

2) F1 - Norris ajándéka már megvan: a kisautók alighanem sok ember gyerekkorát meghatározták, pláne azok az elektromos verziók, amelyek sínpályán futottak. Mint az kiderült, ebből létezik egy Valentino Rossi-verzió, ami ugyan furán hangozhat, hiszen egy motorversenyzőről van szó, ám egyrészt ne feledjük, hogy a MotoGP kilencszeres világbajnoka vezetett már Formula 1-es autót és rali gépekkel is sikeres tudott lenni, másrészt egy igazi rajongó ennek is örülni fog.

Az alábbi poszt a McLaren F1-es pilótájának Lando Norrisnak szól, miszerint megvan a karácsonyi ajándéka. Mint ismert a fiatal brit nagy rajongója Rossinak, tavaly például az olasz legenda sisakfestését is használta egyszer. 

3) MotoGP - újra egy Gardner a pódium tetején: ha már szóba került a Gyorsasági-motoros világbajnokság, akkor mindenképpen érdemes visszatekinteni a múlt vasárnapi szezonzáró versenyhétvégére. A középső géposztályban, vagyis a Moto2-es kategóriában az ausztrál Remy Gardner szerezte meg a győzelmet, amivel pályafutása első világbajnoki győzelmét szerezte. Mindez persze önmagában is jól hangzik, de említésre méltó, hogy a 22 éves srác a legendás Wayne Gardner fia.

Utóbbi 1987-ben szerzett vb címet a királykategóriában, utoljára pedig 1992-ben állhatott fel a dobogó tetejére, most a fiatalabbik Gardner gyarapította a család sikereit.

4) BL - Lewandowski egyre magasabbra tör: a Bajnokok Ligája 2020-2021-es szezonjának csoportköre már a 4. fordulóján is túl van, utóbbin pedig a Bayern München a Salzburg csapatát fogadta. A BL címvédője továbbra is kiváló formában van, akárcsak támadójuk, Robert Lewandowski.

A csapat 3-1-re nyerte a meccset a három gólból a lengyel játékos szerezte az elsőt, ez pedig már saját maga 71. találata volt a BL-ben. A ranglistán ezzel utolérte Raúl Gonzálezt és már csak Lionel Messi (118 gól) illetőleg Cristiano Ronaldo (131) tudott ennél többet felmutatni.

5) Isten veled Diego! November 25-én 60 esztendősen hunyt el a labdarúgás egyik legnagyobb ikonja, az argentin Diego Maradona. A világ egy kivételesen nagy tehetséggel lett kevesebb, aki egy elképesztő pályafutást tudhatott a magáénak. A képek magukért beszélnek.

+1) Tanulj a mestertől: az alábbi videón az látszik, ahogy az NBA-ben szereplő Miami Heat játékosa, Tyler Herro épp megpróbálja lemásolni a Phoenix Sunsot erősítő Chris Paul zseniális mozdulatsorát, a többihez pedig már igazán nincs is mit hozzáfűzni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás