promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pelé, Messi, Ronaldo – Maradonára emlékezik a sportvilág
Borítókép:  CARLO HERMANN / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A labdarúgás történetének egyik legjobbja, Diego Armando Maradona hatvanéves korában, szívroham következtében életét vesztette. Pelétől kezdve, Messin át, egészen Cristiano Ronaldóig a ballábas zsenire emlékezik a sportvilág.

„Azt éreztem, hogy szeretnek, hogy igazán és őszintén szeretnek. Nápoly őrült város volt – olyan őrült, mint én – a foci pedig maga volt az élet"

– ezt a hatvanéves korában elhunyt Diego Armando Maradona mondta még egykoron arról a városról, amelynek csapatával kétszer nyert olasz bajnoki címet. Nápoly a szívébe zárta az argentin zsenit, s az argentin zseni is szívébe zárta Nápolyt. A város lakói a futballvilág ikonikus alakjának halálhírére gyertyát gyújtanak, s emlékeznek.

Persze, a sportvilág jelenlegi kiemelkedő alakjai is elbúcsúztak Maradonától. A korábbi angol válogatott játékosa, Gary Lineker (aki tagja volt az 1986-os vb-résztvevő Angliának) arról beszélt, hogy generációjának legjobb játékosa volt Maradon, és vitathatóan minden idők legjobbja.

„Milyen szomorú hírek. Elvesztettem egy nagyszerű barátot és a világ elvesztett egy legendát. Annyi mondanivaló van, de nem most, talán Isten ad erőt a családtagoknak. Egy nap, együtt rúgjuk majd a labdát, fenn az égben" – ezt már a szintén egykori világklasszis, Pelé írta

A portugál futballsztár, Cristiano Ronaldo is megosztotta gondolatait. A Juventus támadója a Twitteren arról írt, hogy a világ elbúcsúzik egy örökö zsenitől. 

„Minden idők egyik legjobbja. Egy példátlan mágus" – fogalmazott Ronaldo.

Természetesen Maradona honfitársa, Lionel Messi is elbúcsúzott.

„Nagyon szomorú nap Argentína és a futball számára. Itt hagyott minket, de nem ment el, mert Maradona örök. Őrzök minden, vele megélt csodálatos pillanatot, és részvétemet küldöm családjának és barátainak" – írta Messi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás