promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ronaldóról nem kell sok videót néznünk a meccs előtt, őt mindenki ismeri”
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros a Juventus otthonában folytatja november 24-én Bajnokok Ligája szereplését. A magyar csapat játékosa Marcel Heister elárulta, hogy nem akarják „leparkolni a buszt” a saját kapujuk elé, hűek akarnak maradni a saját stílusukhoz.

A válogatott mérkőzések miatti szünetet követően folytatódtak a nemzetközi bajnokságok, s újabb találkozókat rendeznek a Bajnokok Ligájában is. A legrangosabb európai kupasorozat negyedik fordulójában a Ferencváros a Juventus otthonába látogat. (A magyar együttes legutóbb, 1965-ban a Vásárvárosok Kupája, 1-0-ra megnyert fináléjában játszott utoljára a Juventus otthonában – a szerk.) 

A hétvégi, Budapest Honvéd elleni győzelem után nem sokat pihenhettek a Fradi játékosai, november 23-án reggel már útra keltek Torinóba, és hétfő délután már edzést vezényel a csapat vezetőedzője, Szerhij Rebrov

„Izgatottam indultam el reggel, mindenki felfokozott hangulatban van, hogy egy olyan csapattal játszhatunk, mint a Juventus, a motivációval nincs gond. Úgy érzem, mentálisan és fizikailag is készen állunk, olyan találkozóra készülünk, amilyenről minden labdarúgó álmodhat”

– fogalmazott a klub honlapjának az induláskor a Ferencváros támadója, Franck Boli.

Míg a Honvéd ellen győztes gólt szerző Marcel Heister az NSO-nak beszélt várakozásairól. A német-horvát kettős állampolgárságú futballista úgy látja, hogy csapatának nincsen vesztenivalója a Juventus ellen, élvezniük kell a mérkőzést.

„Annyit ígérhetek, hogy Olaszországban is próbálunk hűek maradni a saját stílusunkhoz, eszünk ágában sincs beparkolni a buszt a kapunk elé. A Barcelona elleni idegenbeli találkozón sem így futballoztunk, ott is megvoltak a helyzeteink, akárcsak az eddig lejátszott három összecsapáson. Azok a találkozók megerősítettek minket abban, hogy működik a szakmai stáb által megálmodott terv, s képesek vagyunk rá, hogy a bizonyos időszakokban irányítsuk a játékot. Az más kérdés, hogy ezen a szinten a legapróbb hibát is kihasználják az ellenfelek. A magyar bajnokságban nem törvényszerű, hogy rossz helyezkedés vagy elpasszolt labda miatt gólt kapsz, a BL csoportkörében viszont nagy valószínűséggel igen”

– fogalmazott Marcel Heister.

A mérkőzés kapcsán szó esett arról a Cristiano Ronaldóról, aki a hétvégi, Cagliari elleni mérkőzésen két gólt lőtt.

  „Cristiano Ronaldóról nem kell sok videót néznünk a meccs előtt, őt mindenki ismeri. (...) Az biztos, hogy a megállítása nem egyetlen játékos feladata lesz, csapatként kell hatékonyan védekeznünk és leszűkíteni a területet”

– tette hozzá a Fradi védője.

Mindkét oldalon lesznek hiányzók. A Ferencváros részéről Rebrov valószínűleg nem számíthat Botka Endrére, míg Andrea Pirlónak Leonardo Bonuccit, Giorgio Chiellinit és Aaron Ramsey-t kell nélkülöznie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás