promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába a történelmi német vereség, nincs veszélyben Löw állása
Borítókép:  FIRO SPORTPHOTO / JÜRGEN FROMME / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A német labdarúgó-válogatott 89 éve kapott utoljára hat gólt egy válogatott mérkőzésen. Azonban a Spanyolország elleni 6-0-s vereség ellenére sincs veszélyben a szövetségi kapitány, Joachim Löw állása.

„Nehéz bármit is mondani, semmi sem működött. A csapat minden szempontból csődöt mondott, nincs olyan, akit ki tudnék emelni. Az első gólt követően feladtuk azt, amit megbeszéltünk, ellenfelünk pedig átgázolt rajtunk”

– ezt a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw mondta, miután csapata Nemzetek Ligája-mérkőzésen 6-0-s vereséget szenvedett Spanyolországtól. A német együttes válogatott mérkőzésen utoljára 1931-ben kapott hat gólt, akkor Ausztria múlta felül a Nationalelfet. (Németország legsúlyosabb vereségét egyébként 111 éve szenvedte el, 1909-ben Angliától felkészülési mérkőzésen kapott ki 9-0-ra.) 

És még egy apróság a Spanyolország elleni, borzalmas szereplés érzékeltetésére:

a mérkőzés legjobb német játékosa (a Whoscored adatai szerint) az a Benjamin Henrichs lett, aki csereként, a 77. percben lépett pályára.

Hiába azonban a 89 éve nem látott mélypont, a Német Labdagúgó Szövetség menedzsere, Oliver Bierhoff megvédte Joachim Löwöt. Mint Bierhoff elmondta, a 6-0-s vereség ellenére sincs veszélyben a szövetségi kapitány állása. Arra a kérdésre, hogy Löw marad-e a 2021-es Eb-ig, Bierhoff ekképp fogalmazott:

„Aboszolút. Ez a meccs nem változtat semmin. Bízunk Löw-ben, semmi kétség efelől”

– írja a Guardian.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás