promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Hungaroringen indul a következő WTCR-szezon
Borítókép:  MARC DE MATTIA / DPPI Media / DPPI via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A túraautó-világkupa hivatalos oldalán tette közzé a 2021-es versenynaptár tervezetét. A magyar pályán indulhat a szezon.

Az idei túraautó-világkupa szezon hat fordulósra sikeredett, az utolsót pedig pont ezen a hétvégén rendezik a Motorland Aragón versenypályán. A szezonzáróra való készülődés közben a szervezők közzétették a 2021-es naptártervezetet, melyben összesen nyolc állomás szerepel. Ez kettővel több az ideinél, ahol eleve csak európai helyszínek voltak.

Jövőre ebből a szempontból is visszatér a versenysorozat a normális kerékvágásba, ugyanis az öreg kontinens mellett ellátogatnak Ázsiába is. A tervek szerint a Hungaroringen lenne a szezonnyitó május 14-16. között, majd sorban következne Szlovákia, Németország, Portugália, Spanyolország, Dél-Korea, Kína és a túraautózás szempontjából igazán legendás makaói verseny, ahol utcai pályán küzdenek a versenyzők.

A mogyoródi szezonnyitó azért is fontos, mert a Zengő Motorsport révén egy magyar csapat, valamint több magyar pilóta (Michelisz Norbert, Tassi Attila, Boldizs Bence, Kismarty-Lechner Gábor) is ott van a mezőnyben.

Szintén változás lesz a következő idényben, hogy visszatérnek egy régebben használt rendszerhez és fordulóként a mostani három helyett két futamot rendeznek majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás