promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb rekordra hajt Cristiano Ronaldo
Borítókép:  PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A portugálok klasszisa már csak nyolc gólra van attól, hogy a világ legeredményesebb válogatott labdarúgója legyen.

November 11-én este Portugália kiütéses győzelmet aratott Andorra ellen egy felkészülési mérkőzésen. A portugál nemzeti együttes 7-0-ra nyert, a hatodik gólt pedig Cristiano Ronaldo jegyezte. A Juventus csatára ezzel 102. találatát szerezte válogatott mezben, a világon pedig csak egy ember van, aki több gólt rúgott nemzeti színekben.

A jelenlegi csúcstartó az iráni Ali Daei, aki 109 gólt szerzett 2007-ig tartó profi karrierje során. Daei 38 éves koráig játszott, Ronaldo most 35 esztendős és már csak 8-szor kell betalálnia ahhoz, hogy ő legyen a csúcstartó.

Ami a rekordokat illeti: CR7 jól áll a portugál váloatottal is. Szeptemberben kétszer volt eredményes a Svédország elleni Nemzetek Ligája-meccs során, amivel ő lett az első olyan európai labdarúgó, aki 100 nemzetközi gólt ért el, ráadásul a szerdai meccs után az összesített karriergólokat tekintve 746-nál jár, amivel utolérte Puskás Ferencet.

A női mezőnyben is vannak, akik nemzetközi szereplések alkalmával több mint 100 gólt értek el, a kanadai Christine Sinclair 186-cal a legsikeresebb, míg Európából a német Birgit Prinz a legjobb 128-cal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás