promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Úszás: kialakult az ISL-elődöntők mezőnye a Duna Arénában
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Véget ért az ISL nevű úszósorozat alapszakasza, mely után megvan, hogy melyik nyolc csapat maradt még versenyben.

Újabb rekord: a Team Iron csapatában versenyző török Emre Sakci legutóbb 50 méteres mellúszásban hozott össze egy Európa-csúcsot, mindezt kétszer egymás után is meg tudta csinálni. Ezúttal 100 mellen volt a legjobb, a 9. forduló keddi napján pedig 55.74-nyel nyerte a számot. A Duna Arénában már zsinórban másodjára rendeztek dupla fordulót, vagyis két nap alatt két meccset is lezavartak a csapatok.

Akárcsak a 7-8. fordulók esetében, az egyik program mindkét nap délelőtt, míg a másik délutánonként zajlott. Előbbinél az Energy Standard, a Team Iron, a Toronto Titans és a Tokyo Frog Kings csapott össze, közülük pedig az Energy lett a legjobb.

 A délutáni meccseket a Cali Condors, a Los Angeles Current, a London Roar, valamint az Aqua Centurions csapatai vívták egymással, innen pedig a Cali Condors lett a győztes, igaz nem volt könnyű dolguk, nagy csatában voltak a Los Angeles-i együttessel.

Jön a rájátszás: tavaly még nyolc, idén viszont már tíz csapat indult az ISL-ben, így az alapszakasz végén közülük ketten búcsúztak, a többiek pedig két négyes csoportra osztva versenyeznek majd egymás ellen az elődöntőkben. Kiesett a DC Trident, valamint az Aqua Centurions, melyben három magyar úszó is indult, Verrasztó Evelyn, Szabó Szebasztián és Burián Katalin. 

A két elődöntő kétszer két napos lesz, vagyis szombattól hétfőig élvezhetjük a versenyeket. Az első csoportba az Energy Standard, a London Roar, a Tokyo Frog Kings és a New York Breakers került, míg a másodikat a Cali Condors, az LA Current, az Iron és a Toronto Titans alkotja.

Szabó ismét odacsapott: mivel csapata kiesése szinte biztos volt, így Szabó Szebasztián még egyszer utoljára mehetett egy nagyot az 50 méteres pillangóúszásban. Az Aqua Centurions úszója ebben a számban az alapszakasz alatt a 22,13 másodperces egyéni legjobbjából előbb 21,96-ra, majd 21,86-ra javította. A 10. forduló során igaz az ideje már nem javult, de ismételten nyerni tudott, így emelt fővel távozhat a sorozatból.

Ami a többi magyart illeti, két dobogós helyezést még láthattunk, mivel kedd délelőtt Hosszú Katinka (Iron) 200 méter pillangón lett harmadik, a férfiak 400 vegyesén pedig Verrasztó Dávid (Iron) a második helyen végzett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás