promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karácsony előtt indulhat újra az NBA
Borítókép:  Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utolsó akadály is elhárult a kezdés elől, december 22-én indul az új szezon.

Ha nehezen és késve, de ősszel sikeresen lebonyolították az észak-amerikai profi kosárlabda liga rájátszását, melynek végén hosszú idő után a Los Angeles Lakers lett a bajnok. A koronavírus eléggé megnehezítette a népszerű liga életét is, többek között ezért is volt nagy kérdés, hogy mikor tud majd elindulni az új idény.

Mivel a nagydöntő utolsó meccsét október 11-én rendezték, így a megszokott kezdés kizárt volt, általában október közepén startol el a bajnokság.

Az NBA-nek és a Játékos Szakszervezetnek (NBPA) viszont sikerült megállapodnia egymással, melynek értelmében november 22-én nyílik meg a szabadügynök piac, december elején már elkezdődnek az edzőtáborok, majd december 22-én kezdetét veszi a 2020-2021-es szezon alapszakasza.

Hogy mi lesz a pontos egészségügyi protokoll, még továbbra is kérdéses, az viszont egyenlőre biztosnak tűnik, hogy a csapatok nem lesznek buborékba zárva, mint a legutóbbi playoff esetén.

A tervek szerint az alapszakasz 72 meccses lesz, a kezdési időpont pedig egy tökéletes karácsonyi ajándék lesz majd az amerikai kosárlabda-liga rajongóinak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás