Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Soha nem látott versenynaptár jöhet a Forma-1-ben

Soha nem látott versenynaptár jöhet a Forma-1-ben

Sport & Szabadidő

Soha nem látott versenynaptár jöhet a Forma-1-ben

Sport & Szabadidő

Szikora Tamás 17:17

Megérkezett az F1 2021-es naptár tervezete, amely több érdekességet is tartalmaz.

November 10-én tették közzé a Forma-1 hivatalos csatornáin az elkövetkezendő, 2021-es szezon versenynaptárának tervezetét.

A tervezet szót itt tényleg érdemes kihangsúlyozni, mivel a jelenlegi koronavírus-járvány miatt alakulhatnak másképp is a dolgok – ráadásul egy üres helyet is találhatunk a listában. 

Az idei évben mutatkozott volna be egy új utcai pálya Vietnámban, ahová még sosem látogatott el a mezőny, de jelenleg elképzelhető, hogy jövőre sem fog, mivel nincs benne a felsorolásban. A sorban negyediknek tervezett verseny helye így egyenlőre kiadó, ha nem Hanoi lesz a helyszín, valószínűleg valamelyik beugró pálya érkezhet a helyére.

Szintén említést érdemel a versenyek száma: soha korábban nem fordult még elő olyan, hogy 23 futamos legyen egy idény. A szezon Ausztráliában kezdődne, majd Bahreinben folytatódna, ezt pedig Kína követné. Az európai szezon az ötödik versennyel, a Spanyol Nagydíjjal kezdődne meg, így mondhatni a megszokott módon zajlanának az események.

Visszatérő helyszín lenne szeptember 5-én Hollandia, november 28-án pedig következne az első Szaud-Arábiai Nagydíj.

A Magyar Nagydíjat jelen állás szerint a szokott időpontjában, augusztus 1-én rendeznék.

B-tervvel állítólag nem készül az F1 vezetősége, a naptár pedig majd akkor válhat hivatalossá, ha az FIA Motorsport Világtanácsa is jóváhagyja azt. 

Borítókép: Luca Bruno / POOL / AFP