promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 esemény a sport világából – a hét legjobb posztjai
Borítókép:  Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét volt mire figyelni az elmúlt héten is, mi pedig összegyűjtöttük a legjobb netes posztokat.

1) Családi hagyomány: Petter Solberg nagy legendája az autóversenyzés világának. Korábban egy rally világbajnoki címet szerzett még 2003-ban a Subaru színeiben, a neve akkor gyakorlatilag összenőtt a márkával. Ám nem volt egyszerű dolguk, hiszen 2004-ben elindult a francia Sebastian Loeb egyeduralma, ami zsinórban kilenc szezonon át tartott. 

Solberg később a Ralikrossz világbajnokságon is nyert két címet 2014-ben és 2015-ben, és ami azt illeti, náluk az egész család az autóversenyzés bűvkörében él. A norvég pilóta feleségének több családtagja, köztük az édesapja is versenyző volt, sőt ma mára a gyermekük, Oliver Solberg is az egyik legjobbnak számít.

A fiatalabbik Solberg jelenleg az Európa-bajnoki címért küzd, édesapja pedig nem is olyan rég osztotta meg a világgal örömét: azt a napot, amikor első vb-címét szerezte, melyet úgy jellemzett, hogy élete legboldogabb napja volt Oliver születése után. 

2) A Forma-1 illatai: az F1 mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbb rajongót érje el, amire sokféle módszer létezik, legutóbb a parfümöket választották eszközként. A Designer Parfums nevű cégnek köszönhetően kijött egy unisex kollekció, mely az F1 Fragrances Engineered Collection nevet kapta, ezen belül pedig ötféle illat jött ki a következő fantázia nevek alatt:

  • Turn 1: az égő gumi és a sós aszfalt illata;
  • Overtake 320: fahéjas, bergamottos illat;
  • Precious Mettle: fás, kicsit fémes illat;
  • Neeeum White: fűszeres illat, fekete bors és boróka párosítása;
  • Carbon Reign: száraz borostyán, pezsgő és a fák illatának keveréke.

Volt már korábban hasonló kollekció, így például 2019-ben jött ki a F1 Collector’s Edition is, a mostani pedig ezt hivatott folytatni.

3) Froome tovább áll: a négyszeres Tour de France-győztes, Chris Froome 11 idényen át erősítette eddigi csapatát, mely ennyi idő alatt két különböző néven is futott. Korábban Team Sky néven működtek egészen 2019 májusáig, mielőtt az új brand a Team Ineos létrejött. A névváltás az új menedzsment miatt volt szükséges, de a csapat létrejötte óta Froome egészen a mostani szezonig velük volt.

A kerekes a Tour sikerek mellett a másik két nagy háromhetesen is győzni tudott: a Vueltán kétszer, míg a Giro d'Italián egyszer nyert. Az idei év végén viszont lejárt a szerződése, de mivel az Ineos nem tudta garantálni neki, hogy első számú lesz, így új hely után nézett, végül az Israel Start Up Nation-t választotta.

 [[twitter3]]

4) Szoboszlai visszatér: november 12-e jelenleg a legfontosabb dátum a magyar labdarúgó-válogatott számára, hiszen csütörtök este rendezik a sorsdöntő Magyarország-Izland Eb-pótselejtezőt a Puskás Arénában. Ha sikerülne kijutni az Európa-bajnokságra, akkor akár hazai közönség előtt is játszhatna a válogatott.

Mindehhez persze erős szurkolói támogatásra és kiváló formában lévő játékosokra lenne szükség, de a helyzet nem egyszerű. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt sajnos nézők nem lehetnek a helyszínen, a csapat egyik legjobbja, Szoboszlai Dominik viszont pályára léphet, ha minden jól megy. Minderről az alábbi fotót posztolták, a „Jövök!” felirattal, tudatván, hogy a fiatal középpályás készen áll a harcra.

5) Egy új bajnok születése, egy régi búcsúja: a NASCAR is az előző héten ért véget, november 8-án tartották a fő kategória, a Cup Series szezonzáróját, melyet Chase Elliott nyert, ezzel megszerezve a bajnoki címet. Számára ez volt az első siker, csapata a Hendrick Motorsport számára viszont már a 13. Korábban Jeff Gordon, Terry Labonte és Jimmie Johnson nyert náluk, utóbbi ráadásul hét alkalommal.

Johnson még az év elején bejelentette, hogy elköszön a NASCAR-tól, a Phoenix Racewayen rendezett utolsó futamon pedig méltóképpen búcsúztak el tőle. Az egyik legemlékezetesebb jelenet az volt, amikor a csapat régi és új bajnoka egymás mellé gurultak, majd belecsaptak egymás tenyerébe.

+1) Szárnyal a Rangers Steven Gerrard keze alatt: játékosként hatalmas tisztelet övezte Gerrardot, aki pályafutása során 504 meccset játszott a Liverpoolban, ez idő alatt csak a bajnoki cím nem jött össze neki, viszont minden mást, amit lehetett megnyert a klubbal, sőt a Bajnokok Ligája-trófeát is ő emelhette a magasba. A visszavonulás előtt Amerikát is megjárta az LA Galaxy színeiben, 2018 óta pedig a Glasgow Rangers edzője Skóciában.

Úgy tűnik, hogy most nagyon összeálltak a dolgok, miután Gerrard vezetésével a Rangers jelenleg 9 pontos előnnyel vezeti a skót bajnokságot a nagy rivális Celtic előtt. Ezen kívül az élen állnak az Európa Liga csoportjukban, ahol továbbra is veretlenek. Legutóbb pedig egy kiütéses 8-0-s győzelmet arattak a Hamilton felett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás