promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összeomlott a Real Madrid védelme Valenciában
Borítókép:  JOSE JORDAN / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid 4-1-re kikapott a Valencia otthonában a spanyol bajnokság 9. fordulójában. A madridi csapat védelmének mind a négy tagja összehozott egy gólt.

Amennyiben csak egy statisztikával, érdekességgel kéne leírni a Valencia–Real Madrid 4-1-re végződő spanyol bajnoki találkozót, akkor az a Goal Twitter-bejegyzése lenne az. Eszerint

a Real Madrid védelmének mind a négy tagja összehozott egy gólt. Sergio Ramos, Marcelo és Lucas Vazquez büntetőhöz „juttatta” a Valenciát, míg Raphael Varane öngólt szerzett.

A találkozót követően a madridi csapat vezetőedzője, Zinedine Zidane elmondta, hogy a csapat teljesítményére nincs magyarázat, semmilyen kifogást nem lehet találni. Ahogy arról is beszélt, hogy ő az egyetlen, akit felelősségre lehet vonni.

„A bírók is végzük a munkájukat és én is. Felteszek tizenegy játékost, és mindenkinek meg lehet a véleménye, de akik felmennek a pályára, azok a Real Madrid játékosai, és nekik teljesíteniük kell. De ez a mai nehéz meccs volt. Nincs magyarázat, sem kifogás”

– fogalmazott Zidane a klub honlapja szerint.

A francia szakember szerint nehéz megérteni azt, hogy miért változtak meg a dolgokat az első gól után:

„A kapott gól után összeesett a csapat, a dinamika megváltozott. Majd egyik rossz dolog következett a másikból. Nehéz megmagyarázni a mai teljesítményünket”.

Azért még két érdekességet itt hagyunk:

  • a Real Madrid ebben az évben háromszor viselte rózsaszín mezét, mind a három alkalommal vereséget (Manchester City, Cadiz, Valencia) szenvedett;
  • a Real Madrid nyolcből nyolc meccset veszített, amikor Marcelo a kezdőcsapatban kapott helyet.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás