Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Primoz Roglic lett a 2020-as Vuelta győztese

Primoz Roglic lett a 2020-as Vuelta győztese

Sport & Szabadidő

Primoz Roglic lett a 2020-as Vuelta győztese

Sport & Szabadidő

Szikora Tamás 10:40

Tizenöt év után először tudta valaki megvédeni a címét a spanyol körversenyen, az utolsó szakasz célfotóval dőlt el.

Ackermann nyerte az utolsót: vasárnap már csak egy szakasz volt hátra az idei Vueltából, amely az év utolsó háromhetes körversenye volt. A koronavírus miatt kérdéses volt, hogy meglehet-e tartani ilyen horderejű eseményt, de végül csak sikerült és külön öröm, hogy a Tour de France, a Vuelta és a Giro d'Italia is megrendezésre került.

A spanyolok körversenyén az utolsó komoly hegyi szakasz még november 7-én szombaton lezajlott, így a vasárnapi utolsó etapra már eldőltek a lényegi kérdések.

A végén 139,6 kilométer várt a mezőnyre, és ahogy az várható volt, a szakasz főként a gratulációkról és az ünneplésről szólt, de persze a versenyt még be kellett fejezni. Az utolsó sprintben végül a német Pascal Ackermann diadalmaskodott, aki ezzel második sikerét gyűjtötte be, korábban a 9. szakaszon tudott még nyerni.

Roglic két trikót is vitt: Primoz Roglic összetettbeli győzelme már szombaton eldőlt, ahogy az is, hogy a pontversenyben is ő lett a legjobb, vagyis a piros és a zöld trikó is neki járt. Ami miatt még különlegesebb lehet számára a mostani győzelem, hogy tavaly is ő nyerte a Vueltát, címvédés pedig utoljára még 2005-ben született, akkor a spanyol Roberto Heras tudott kétszer egymás után nyerni, igaz, tőle a 2005-ös győzelmet utólag elvették a pozitív doppingtesztje miatt.

Ami a többi különértékelést illeti, hegyi pontversenyben Guillamue Martin lett a legjobb, így neki járt a pöttyös trikó, a legjobb fiatalnak járó fehéret pedig a Movistar kerékpárosa, Enric Mas viselhette. Utóbbi csapata duplán örülhetett, hiszen a csapatok versenyében is az élen zártak.

Borítókép: OSCAR DEL POZO / AFP