promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vuelta: az utolsó előtti szakaszon dőltek el a lényeges kérdések
Borítókép:  OSCAR DEL POZO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Primoz Roglic gyakorlatilag már megnyerte a spanyol körversenyt.

A támadások napja: hat darab kategorizált emelkedőt tartalmazott a szombati 178,2 kilométeres szakasz és mivel ez volt az utolsó igazi lehetőség arra, hogy az összetettben, valamint a különértékeléseket tekintve érdemi változás történjen, többen is megpróbálkoztak egy-egy szökéssel.

A részhajrákra is érdemes volt figyelni, Guillamue Martin például szinte az egész körverseny alatt vezette a hegyi pontversenyt, most pedig itt volt a lehetőség, hogy bebiztosítsa a győzelmet ebben a kategóriában. Az első hegyi hajránál is ő ért fel elsőként, egy nappal a vége előtt 65 pont előnnyel áll az élen.

Szökni ő is megpróbált, de már csak a legvégén. A befutó ugyanis a Covatilla hegy tetején volt, itt Mark Donovan, Ion Izagirre és Gino Mader hármasa volt az élen, amikor Martin mellett David Gaudu kezdett el nagyobb tempót menni és igyekezett beérni őket. Utóbbi négy és fél kilométerrel a vége előtt előzte meg a három szökevényt, majd innentől nem is volt olyan ellenfele, aki megállítsa, így végül a francia versenyző második szakaszgyőzelmét aratta az idei Vueltán.

Roglicnak már megvan: az utolsó napon 124 kilométert kell teljesíteni egy sík terepen, így a lényegi kérdések már szombaton eldőltek. Richard Carapaz és Primoz Roglic csatájáról szólt az utolsó hét, előbbi pedig megpróbált mindent, amit lehetett. Egy ügyes támadással szakította le a többi esélyest a szakasz vége felé, és végül a nyolcadik helyen ért be úgy, hogy 15 másodpercet adott Hugh Carthynak, illetve 24-et Roglicnak. Mindez még így is csak az összetett második helyére lesz elég, ugyanis a hátrányát csak lefelezni tudta a Jumbo-Visma szlovén kerékpárosával szemben.

Roglic a sprinterek között is simán az élen maradt Carapazzal szemben, a fiatalok között pedig Enric Mas áll még mindig az első helyen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás