promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szél megtréfálta a Vuelta versenyzőit
Borítókép:  OSCAR DEL POZO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Könnyűnek ígérkezett, de a szél végül nehezzé tette a 16. szakaszt, melyen ismét új győztes született.

Bekavart az oldalszél: bár a 162 kilométeres táv alapvetően nem ígérkezett túl nehéznek, azért volt benne két emelkedő, ezt pedig a feltámadó szél is tetézte. A szökevények közül két ember is elég sokáig kitartott, a Mitchelton-Scott ausztrálja, Robert Stannard, valamint Deceuninck - Quick Step francia versenyzője, Rémi Cavagna is az élen tudott maradni egészen az utolsó két kilométerig, végül a mezőny bedarálta őket. Körülbelül 30 fős csoport állt így össze, majd jött közülük az egyetlen igazi sprinter, Magnus Cort.

Az EF Pro Cycling kerékpárosa nagyon könnyendén nyerte a hajrát, ezzel pedig 16 nap után már a 13. győztes született. A második helyen Primoz Roglic jött be, így a Jumbo-Visma szlovénja továbbra is vezeti az összetettet, sőt a pontversenyt is, vagyis a piros és a zöld trikó is az övé. Enric Mas még mindig a legjobb a fiatalok között, így ő tekerhet szombaton is a fehérben, míg a hegyi pontverseny éllovasának járó pöttyöst Guillamue Martin viselheti.

A harmadik siker: mind a győztes Cort, mind pedig a csapata számára különleges lehet most a 3-as szám, mivel saját maga harmadik szakaszgyőzelmét aratta a Vueltán, míg az idei spanyol körversenyen az EF Pro Cycling is harmadik alkalommal tudott nyerni. Utóbbiak számára Michael Woods és Hugh Carthy szállított egy-egy részsikert, Cort pedig még 2016-ban nyert két szakaszt.

A folytatás szombaton következik az utolsó komoly hegyi menettel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás