promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A fiatalokkal felálló MTK magabiztosan verte el a bajnoki címre hajtó Fehérvárt – videó
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának szombaton lejátszott két mérkőzését.

Lendületes játékkal kezdett az MTK, amellyel színtelen ellenfele fölé nőtt, és 9. percben büntetőből megszerzett előnyét biztosan őrizte a folytatásban.

A Fehérvár támadásaiból hiányzott a tűz és a kreativitás, a vendégek a kapura nem is jelentettek komoly veszélyt, viszont védelmüket és labdakihozatalukat többször zavarba hozták a bátran letámadó hazai játékosok.

A szünet után gyorsabb és határozottabb Fehérvár beszorította a hazaiakat, és már helyzeteket is kidolgozott. Az egyenlítés azonban elmaradt, helyette bő egy perc alatt az MTK szerzett két találatot: Schön átlövésből, Miovski centerezés után volt eredményes.

Gyorsan rendezte sorait és cserékkel frissített a vendégcsapat, amely ismét mezőnyfölényben játszott, de a lefújásig Stopira révén csak a becsületgólját szerezte meg.

A Fehérvárnak ezzel megszakadt a veretlenségi sorozata a bajnoki idényben, az MTK viszont a legutóbbi négy fordulóban nem szenvedett vereséget: egy döntetlen mellett harmadszor nyert. Az MTK-nak javult a hazai mérlege is, a szezonban pályaválasztóként hatodik mérkőzésén másodszor bizonyult jobbnak ellenfelénél.

MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 3-1 (1-0)

Paksi FC–Puskás Akadémia FC

A vendégek e heti második mérkőzésüket vívták az NB I-ben, az első fordulóból elhalasztott és szerdán pótolt meccsen 1-0-ra legyőzték hazai pályán a Budapest Honvédot.

A fordulót a tabella harmadik helyéről kezdő paksiak gyakorlatilag az első húsz percben eldöntötték a találkozót, mivel három pontrúgást követően Hahn János hét perc alatt mesterhármast ért el.

A PAFC egy remek egyéni akció végén szépített.

Térfélcsere után a felcsútiak próbálkoztak támadásokkal, de Hahn negyedik találata, majd az ötödik paksi gól megpecsételte a sorsukat.

Innentől mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, majd a pár perccel korábban beállt Ádám is betalált, így a Paks gólzáporos győzelmet aratott a hajrában még egyszer szépítő Puskás Akadémia felett.

A PAFC öt meccs után először kapott ki a Pakstól, és sorozatban a negyedik idegenbeli bajnokiját vesztette el.

Paksi FC–Puskás Akadémia FC 6-2 (3-1)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás