promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy belga, aki történelmet írt a 2020-as Vueltán
Borítókép:  MIGUEL RIOPA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A belga versenyző a második az idei spanyol körversenyen, aki legalább két szakaszt tudott nyerni.

Hosszú napok: az idei Vuelta bár rövidebb mint általában, ettől függetlenül semmivel sem könnyebb. A 18 szakasz során a mostani 14. volt az eddigi leghosszabb, viszont nem ez lesz a csúcs ebből a szempontból. Szerdán 204,7 kilométert tekert a mezőny egy dombos etapon, de a csütörtöki adag még hosszabb lesz, 231 kilométer vár majd a résztvevőkre. Az utolsó előtti szakasz kivételével egyébként sík terepek következnek innentől kezdve.

Wellens duplája: a Lotto Soudal belga kerékpárosa nyerte az etapot még pedig egy szökésből. A mezőnytől hatan tudtak meglógni, a végén következő emelkedő viszont Tim Wellensnek kedvezett, aki a legjobbkor indított, vele pedig igazából csak a kanadai Michael Woods tudott lépést tartani a célig.

Mindez azért is érdekes, mert mindketten a második szakaszgyőzelmükre pályáztak, végül Wellens örülhetett. Egynél több napon eddig csak Primoz Roglic tudott nyerni, többek között ennek is köszönhető, hogy a Jumbo-Visma versenyzője jelenleg vezeti az összetettet és a pontversenyt is.

A fiatalok értékelésében még mindig Enric Mas áll a legjobban, a hegyi pontversenyt pedig továbbra is Guillamue Martin vezeti.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás