promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lassan gyógyulnak a MotoGP legendás versenyzői
Borítókép:  JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tovább kell várni a címvédő Marc Marquez és a kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi visszatérésére is.

Biztosan új világbajnoka lesz idén a gyorsasági motoros-vb királykategóriájának, hiszen a címvédő Marc Marquez még a szezonnyitó futamon szenvedett olyan sérüléseket, amelyekből továbbra sem épült fel teljesen, de a versenysorozat legendája, Valentino Rossi sem esélyes már a bajnoki címre.

Az olasz versenyző eddig két versenyt kellett, hogy kihagyjon, miután elkapta a koronavírust. Bár elvileg már tünetmentes és jól érzi magát, még mindig nem sikerült negatív tesztet produkálnia.

Ez azért probléma, mert a jelenlegi előírások szerint csak akkor léphet be a pálya területére, amennyiben két negatív tesztet tud felmutatni. Ha minden így marad, Rossi nem lesz ott továbbra sem a mezőnyben, pedig ezen a hétvégén, november 6-8 között következik az Európai GP-t, Valenciában. Csapata, a Yamaha számára ez azért jelent most kihívást, mivel a szabályok értelmében most már kötelező lesz őt egy helyettessel pótolni, amit eddig nem tettek meg.

A beugrós lehetett volna akár a gyári istálló korábbi bajnoka, az egyszer már visszavonult Jorge Lorenzo is, aki jelenleg a tesztpilótájuk, ám vele nem teljesen elégedettek. A legutóbbi teszten sem volt túl gyors, több időt kellene motoron töltenie, így pedig új ember után kellett nézniük. A hírek szerint újoncot avatnak, az amerikai Garrett Gerloff érkezik, aki a Superbike világbajnokságon versenyzett eddig az idei szezonban, ráadásul elég hatékonyan, több dobogós helyezést is szállított.

A Repsol Honda sincs könnyebb helyzetben, a nyolcszoros bajnokuknak még mindig pihenésre van szüksége a teljes felépüléshez, így pedig már szinte a szezon elején kukába ment az idei év, miután Marquez helyettese, Stefan Bradl se tudott igazán gyors lenni, míg Marquez öccse, Alex pedig csak mostanában érzett rá a motorra. Három futam van még hátra az idei szezonból, a hírek szerint pedig valószínűleg már csak 2021-ben láthatjuk Marc Marquezt legközelebb a versenypályákon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás