promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét Roglic vezet a spanyol körversenyen
Borítókép:  MIGUEL RIOPA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utolsó hetére fordult a Vuelta Espana, melynek egyetlen idő futamát kedden rendezték, Primoz Roglic pedig mindent vitt.

Épphogy meglett: Primoz Roglic eddig kiváló formában van, a Jumbo-Visma szlovén kerékpárosa volt az első, aki egynél több szakaszt tudott nyerni, a 13. szakasz után pedig ő az egyetlen, aki négyszer is győzni tudott az idei Vueltán.

A spanyolok háromhetes körversenye idén nem csak abból a szempontból különleges, hogy elég sokan tudtak szakaszt nyerni, de kevesebb napból áll a mostani háromhetes, mint máskor – ráadásul csak egyetlen egy időfutam volt ezek között.

Erre november 3-án, kedden került sor, ez pedig abból a szempontból is érdekes, hogy a mostani volt a 2020-as verseny legrövidebb távja, mindössze 33,7 kilométert kellett végigtekerni. Mindez kivételes izgalmakat hozott, Roglic ugyanis mindössze egyetlen egy másodperccel nyert a CCC versenyzője, Will Barta előtt, ezzel pedig visszavette a vezetést az összetettben.

39 másodperccel áll az élen Richard Carapaz előtt, aki ezzel alighogy megszerezte a piros trikót, szinte rögtön el is veszítette. A zöld is maradt Roglicnál, mint a leggyorsabb sprinternél, a hegyi pontversenyben továbbra is Guillamue Martin vezet, míg a fiatalok különértékelésében még mindig Enric Mas áll a legjobban.

Egy amerikai a top 3-ban: Sepp Kuss személyében eddig többször is volt, egy Egyesült Államokból érkezett versenyző a legjobb 10-en belül, de a legjobb 3 közé neki sem sikerült még bekeveredni magát az eddigi 13 nap során. Most viszont jött egy honfitársa, akinek sikerült ezt összehoznia: Will Barta eddigi legjobb eredményét érte el egy Grand Tour versenyen, ráadásul nem sokra volt attól, hogy szakaszt is nyerjen. Az előző 12 etap során a 25. pozíciónál nem tudott előrébb végezni, a mostani eredménnyel viszont a fehér trikóért folytatott versenyben az 5. helyig lépett fel a fiatalok között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás