promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 sportos tartalom: a hét legjobb posztjai
Borítókép:  JARED C. TILTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az elmúlt hét is rengeteg jó tartalmat generált a közösségi médiában. Összeszedtük a legjobbakat.

1), F1 - Ricciardo hagyománya:

Az elmúlt hétvégén rendezték a Formula 1-ben az Emilia Romagna Nagydíjat, melynek Imola adott otthont. A futamot Lewis Hamilton nyerte Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo előtt. Utóbbi pilóta jó szokása, hogy nagyobb sikerek esetén a szokásos pezsgő locsolást kiegészíti egy egészen sajátos ünneplési formával. Ez nem más mint a Shoey, vagyis a cipőből ivás, aminek a Renault ausztrál versenyzője elég nagy mestere.

Általában ezt győzelmek után tette meg még a Red Bullos korszaka alatt, az utóbbi időben viszont a dobogó is ritka volt, így érthető volt a vasárnapi akciója is. Az érdekesség azonban hogy a győztes Hamilton külön igényt tartott a másik cipőre, hogy ő is ihasson belőle. Korábban a hatszoros világbajnok brit azt nyilatkozta, hogy soha nem tenne ilyet, ám most mégis sor került erre.

2), Serie A – Egy repülő svéd:

Zlatan Ibrahimovic őszi szezonja eddig igazán mozgalmas. Csapata az AC Milan rég nem látott formában van és vezetik is az olasz bajnokságot, a svéd klasszis pedig szintén nagyszerűen játszik. Bezavart a képbe, hogy elkapta a koronavírust, viszont hála az égnek hamar felépült és visszatérhetett a pályákra, múlt vasárnap pedig megmutatta, hogy még mindig nem kopott meg a tudása. Csapata az Udinese ellen játszott bajnoki meccset, melyen ő szerezte meg a győztes gólt, mégpedig egy igazán látványos mozdulattal.

Az talán már csak a hab a tortán, hogy a Serie A-ban Ibra vezeti a góllövőlistát 7 találattal.

3), NASCAR - Jön a nagy finálé:

Az utolsó előtti futamot rendezték az előző héten, amely elég mozgalmas volt, hiszen alig volt ideje pihenni a mezőnynek. A Texasban rendezett futamot napokig halasztották mire végre megtudták rendezni, majd szinte egyből menni kellett a következő helyszínre Martinsville-be. A rájátszás utolsó előtti fordulójának a legjobb 8 között az volt a tétje, melyik négy pilóta kerülhet majd be a top 4-be, akik közül az egyikük bajnok lehet majd a szezonzárón Phoenixben. Egy futamgyőzelemmel automatikusan tovább lehetett jutni, ha pedig ez nem sikerült, akkor a pontverseny alapján lehetett kvalifikálni.

A pilótáknak erre három futamuk volt az elmúlt hetekben, ezek alapján Joey Logano elég korán továbbjutott, most pedig Chase Elliottnak sikerült nyernie. Rajtuk kívül még Brad Keselowski és Denny Hamlin esélyesek még a vasárnapi mindent eldöntő versenyen.

4), Darts Eb - maszkot fel!

Bármilyen sporteseményt rossz látni nézők nélkül, különös képpen a dartsra igaz ez, ahol általában jó értelemben véve, de őrült módon viselkednek a szurkolók, akik mindenféle színes ruhába öltöznek az esemény tiszteletére. A hangulat ugyan visszafogottabb volt a megszokottnál, viszont végre voltak rajongók a helyszínen. Az apropó a PDC szervezetének Európa-bajnoksága volt, melynek döntőjét James Wade és a világbajnoki címvédő Peter Wright vívta meg.

Utóbbinál teljesen normális, hogy feltűnő hajjal, festéssel és egy nagyon előre kitalált szettben jelenik meg, most pedig a maszkot is ehhez igazította. A skót játékos ugyanis abban vonult fel a színpadig, a Twitteren pedig az előírások betartására igyekezett rávenni mindenkit. A finálé egyébként elég sima lett, Wright 11-4-re nyert, így a vb után az eb-t is besöpörte 2020-ban.

5), F1: csendélet

Vannak olyan pillanatok melyeket érdemes megörökíteni és sokszor igazán jól megmutatják sport emberi oldalát. A Formula 1-ben is jócskán készültek már ilyen fotók, ezek közül pedig nem egy olyan van amelyből mémek is születtek. Olyan viszont még talán nem volt, ami konkrétan összegezte ezeket. Egészen idáig:

+1), megható pillanatok: 

Hosszú idő után nyerte meg újra az MLB-t, vagyis az észak-amerikai baseball ligát a Los Angeles Dogders csapata. Az alábbi videón látható szurkolónak ez sokkal többet jelentett egy sima győzelemnél. Tavaly veszítette el az édesapját, aki nagy rajongója volt a csapatnak, ezért az annak sapkájával és ingével a kezében nézte ahogy a csapat ismételten a csúcsra jut, majd azonnal könnyekre fakadt. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás