promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Vuelta legendás hegyén vannak túl bringások
Borítókép:  MIGUEL RIOPA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nehéz napon vannak túl a spanyol körverseny kerekesei, született egy új szakaszgyőztes és változott az összetett is.

Az Angliru: a nagy kerékpáros körversenyek szakaszai közt találunk egy olyan hegyet, ami hatalmas kihívás elé állítja a résztvevőket és ennél fogva szép lassan legendássá válik. A Tour de France esetében ez például a Tourmalet, a Giro d' Italiának ott a Stelvio, a Vueltának pedig az Angliru.

Utóbbi 1999 óta képezi részét a versenynek és bár az 1250 méteres magasság, valamint a felfelé vezető 12,5 kilométer nem tűnik túl soknak, viszont a meredeksége hatalmas, átlagban 9,4 százalékos.

Hugh Carthy az újabb nyertes: az etap 109 kilométeres volt, rövid, de annál megterhelőbb volt ez a hegyi szakasz. Viszont sokat hozott a konyhára a hegyi pontversenyben vezető Guillaume Martin számára, akinek így már 46 pont az előnye azzal Richard Carapazzal szemben, aki viszont az összetettben megszerezte a vezetést, miután a negyedik helyen ért célba.

A végén nem csak az Ineos versenyzőjének volt esélye a győzelemre, hanem az egyébként az élmezőnyben lévő Dan Martinnak, illetve az eddigi éllovas Primoz Roglicnak. Rajtuk kívül ott volt még a brit Hugh Carthy, a fehér trikós Enric Mas, valamint az orosz Aleksandr Vlasov az Astana csapatából.

Közülük Carthy volt az, aki a legjobban bírta, ő kicsit több mint egy kilométerrel a vége előtt robbantott, amivel megnyerte a szakaszt. A Vlasov-Mas-Carapaz trió 16, míg Roglic már 26 másodpercet kapott A győztes csapata, az EF Pro Cycling számára ez már a második siker volt az idei Vueltán, a mostani mellett Michael Woods szállított nekik egyet még a 7. szakaszon.

A piros trikó tehát Carapazé, a pontverseny éllovasának járó zöld még mindig Roglicé, Mas vezet a fiatalok között, így nála marad a fehér, míg a hegyi összetett éllovasának járó pöttyös továbbra is Martiné.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás