promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenvedés és erőlködés: 33 perc emberelőny sem volt elég a Barcának – videó
Borítókép:  Lionel Messi és Ronald Koman sem tudja megoldani a Barcelona problémáit. Forrás: AFP/Cesar Manso.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol labdarúgó-bajnokság, azaz a La Liga 8. fordulójában a Barcelona a Deportivo Alaves otthonába látogatott, és csak egy gólt tudott rúgni – ez pedig csak egy pontra volt elég!

A Real Madrid győzött az aktuális fordulóban, így győzelmi kényszerben lépett pályára a Barcelona.

Ennek megfelelően a katalán sztárcsapat kezdett aktívabban, a születésnapos Ansu Fati révén többször is veszélyeztették a Deportivo Alavés kapuján. Ám az idő előrehaladtával egyre lassabbá és kiszámíthatóbbá váltak Lionel Messiék. A 31. percben pedig egy ritkán látható gólt szerencsétlenkedett össze a Barcelona védelme:

Gerard Piqué és a Marc-André ter Stegent helyettesítő, Neto valami elképesztő módon segítették Luis Roját, aki lesipuskás módjára csapott le a játékszerre.

Sok mindent elmond az első játékrészről, hogy a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman a szünetben cserére szánta rá magát, és egyből három ember hívott le a pályáról, helyettük pedig Pedri, Francisco Trincão és Miralem Pjanic érkezett. A csereemberek lendületet hoztak a katalánok támadójátékába, míg Jota felelőtlen becsúszása után megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni – a Deportivo Alavés pedig nehéz helyzetbe került. Sőt, a kiállítás után két perccel, Antoine Griezmann kiegyenlítette az eredményt.

A következő harminchárom percben a hazaiak letelepedtek a tizenhatosuk előtt, és foggal-körömmel védték a döntetlent. Igaz, a Barcelona két gólját annulálta a játékvezető, de Fernando Pacheco, az Alavés kapusa is földöntúli bravúrokat mutatott be.

A döntetlen azt jelenti, hogy zsinorban a negyedik bajnoki mérkőzését nem tudta megnyerni a Barcelona, és bár egy meccsel kevesebbet játszott a Real Madridnál, már így is nyolc ponttal le van maradva a királyi gárdától.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás