promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Letekersz 185 kilométert, és 100 méterrel a cél előtt jön valaki, és megnyeri a szakaszt
Borítókép:  ANDER GILLENEA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol körverseny címvédője most lendült bele csak igazán, ő az első, aki triplázni tudott a szakaszgyőzelmeket tekintve.

3 és 11: ez a két szám volt igazán fontos a pénteki nappal kapcsolatban. A győztes ugyanis az a Primoz Roglic lett, aki ezzel idén már a 11. győzelménél tart, a mostani Vueltán pedig nincs más a mezőnyben, aki háromszor is szakaszt tudott volna nyerni. A pénteki sikerrel visszavette a vezetést az összetettben, igaz hivatalosan azonos idővel áll az eddigi éllovas, Richard Carapazzal, de a pontverseny éllovasának járó zöld trikó is az övé.

A Jumbo-Visma kerékpárosa a végén robbantott, ezzel pedig mondhatni utólagos szülinapi ajándékot kapott, ugyanis október 29-én ünnepelte születésnapját. A fiatalok között még mindig Enric Mas áll az élen, a hegyi pontversenyben pedig Guillamue Martin vezet.

Deja Vu: aVuelta hivatalos Twitter-oldalára kikerült egy nagyon jó videó Paolo Bettini 2008-as szakaszgyőzelméről. Mindennek egy igazi oka volt, az olasz kerékpáros akkori sikere eléggé hasonlított arra, amit pénteken Roglic művelt: a szlovén a 185 kilométeres szakasz végén, körülbelül 100 méterrel a vége előtt jelent meg az elején és onnantól fogva már nem engedte ki a győzelmet a kezéből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás