promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forma-1: Lewis Hamilton most fejet hajtott a másik Mercedes előtt
Borítókép:  RUDY CAREZZEVOLI / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A német gyártó két autója bérelte ki az első sort az időmérőn, a csapat finn pilótája pedig 15. rajtelsőségét szerezte.

2006 óta először rendeznek F1-es versenyhétvégét az imolai pályán, amely beugróként szerepel az idei naptárban. Korábban a San Marinó-i GP-ket rendezték itt, ezúttal Emilia Romagna Nagydíjnak hívják a futamot, ami a pálya helyszínéül szolgáló tartomány neve. A mostani ráadásul kísérleti hétvége, a megszokottól eltérően ezúttal csak egy szabadedzést rendeztek – azt is szombat délelőtt. 

A leggyorsabb ott Lewis Hamilton volt, mögötte Max Verstappen és Valtteri Bottas zárt. Ez a hármas egyébként igen nagy fölényben voltak a kvalifikáció előtt, a negyedik helyezett Pierre Gasly már majdnem egy másodpercet kapott a triótól. A hétvége abban is másabb, hogy ismételten nézők előtt kell megrendezni, a koronavírus-járvány és a helyi szabályozások miatt.

A kevés gyakorlás annyiban mindenképpen változást hozott, hogy szinte a kezdéstől számítva mindenki a pályán volt. Ez még azokra a nagy esélyesekre is igaz volt, akiknek általában papírforma továbbjutni az időmérő edzés első szakaszából, vagyis a Q1-ből. Az erőviszonyok tekintetében viszont ez nem hozott nagy változást, az egyetlen kivételt az Alpha Taurik jelentették: Gasly és Daniil Kvyat ugyanis egészen jó tempót mentek és a Q3-ig is eljutottak.

Szintén dicséretet érdemel még George Russel is, a brit pilóta erőn felül teljesít a Williams autójával, végül a 13. pozicíót szerezte meg, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is megelőzve.

Az utolsó szakasz eleje hasonlóan alakult, mint a délelőtti gyakorlás, a két Mercedes mellett Verstappen, Gasly és a Ferrarival Charles Leclerc alkották az első ötöst, a legvégére pedig kialakult a már szinte megszokott sorrend: Leclerc visszacsúszott a hetedik helyre, miután Daniel Ricciardo és Alexander Albon is gyorsabb tudott lenni nála.

A pole pocíziót viszont nagy csatában Valtteri Bottas szerezte meg, ugyanis 97 ezreddel verte meg Lewis Hamiltont. Utánuk következik a Red Bull holland és az Alpha Tauri francia pilótája.

A futam vasárnap 13:10-től indul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás