promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mourinho magára vállalta a felelősséget a csapat meglepő veresége után
Borítókép:  LAURIE DIEFFEMBACQ / BELGA MAG / BELGA VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Tottenham 1-0-s vereséget szenvedett a Royal Antwerp otthonában lejátszott Európa-liga-mérkőzésen. A találkozó után José Mourinho magára vállalta a felelősséget.

Az Európa-liga 2020/2021-es szezonjának második körében több érdekes eredmény is született, de kétségkívül a legmeglepőbb, hogy a 2019 májusában még Bajnokok Ligája-döntőt játszó Tottenham 1-0-ra kikapott a Royal Antwerp otthonában. A statisztikákat böngészve kiderül:

ugyan többet birtokolta a labdát a Tottenham és több kapuralövéssel is próbálkozott, mégis a helyzetek minőségi (xG) mutatóját tekintve rosszabbul teljesített mint ellenfele (1,47 kontra 0,81).

A találkozó alább látható összefoglalója pedig alátámasztja a számokat, csak a Royal Antwerp helyzetkihasználásának alacsony hatékonyságán múlott, hogy 1-0 lett a végeredmény.

A mérkőzés után egy igen sokatmondó kép készült a Tottenham vezetőedzőjéről, José Mourinhóról. A portugál vezetőedző a találkozó után arról beszélt, hogy a félidőben legszívesebben az egész csapatát lecserélte volna.

„Nem cseréltem ötöt a félidőben, mert féltem attól, hogy a második 45 percet változtatás nélkül játsszuk. Az egyetlen ember, aki hibáztatható az én vagyok. Én állítottam fel a kezdőcsapatot. (Giovani Lo Celso, Steven Bergwijn, Carlos Vinicius és Dele Alli egy hónap után voltak újra kezdők a Tottenhamben.) A félidőben próbáltam változtatni, de ez nem volt elég. Az első félidőben könnyű volt átjátszani minket, volt terület. A második félidőben feljavultunk, de az ellenfél teljesen másképp futballozott. Ez nehéz volt. A végén a Royal Antwerp és mi is azt kaptuk, amit megérdemeltünk. A jobb csapat nyert, a rosszabb csapat vesztett”

– mondta Mourinho az AS szerint.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás