promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még hat hely kiadó a Forma-1 2021-es rajtrácsán
Borítókép:  Mark Sutton / FIA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Négy hellyel kevesebb maradt a következő évre a mezőnyben, az Alfa Romeo és a Williams is bejelentette jövő évi párosait.

A péntek a bejelentések napja volt az F1-ben, mivel újabb négy hely elkelt. Az Alfa bejelentésének értelmében marad a már megszokott Kimi Raikkönen – Antonio Giovinazzi párosánál, ami több szempontból is meglepő.

A 2007-es világbajnok Raikkönenről elég sok olyan hír megjelent miszerint idén visszavonulna, Giovinazzi helye pedig még kevésbé tűnt biztosnak a gyengébb teljesítménye miatt. A legtöbben inkább valamelyik ifjú Ferrari által kinevelt titánt várták az egyik ülésbe, de így nekik is új helyet kell nézni.

A Williams sem változtat az eddigi dolgokon, 2021-ben is George Russel és Nicola Latifi vezetik majd az autóikat, ami azt jelenti, hogy ők is inkább biztosra mentek.

A jelenlegi helyzet szerint a Haas csapatánál mindkét hely kiadó még, a Red Bullnál sem biztossak abban, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa, de a kiscsapatuk az Alpha Tauri is csak egy pilótát jelentett még be Pierre Gasly személyében. Hivatalosan az Aston Martin és a Mercedes helyzete is bizonytalan, egy-egy hely még ott is kérdéses.

Jelenleg úgy állnak a dolgok, hogy Lewis Hamilton bár közel van a hetedik világbajnoki címhez, még mindig nem írt alá a csapatával, igaz ez valószínűleg csak formalitás. A Racing Pointból Aston Martinná váló istállónál is csak a hivatalos bejelentés időpontja a kérdéses, Sebastian Vettel mindenképp náluk folytatja, a tulajdonos Lawrence Stroll viszont biztosan nem küldi el a saját fiát, Lance Strollt a csapattól.

A maradék helyekre olyan nevek pályáznak, mint Sergio Perez vagy éppen Nico Hülkenberg. Mind két pilótát szóba hozták a Red Bull-lal, de ott vannak az olyan fiatalok is a Formula 2-ből, mint Mick Schumacher, aki jó eséllyel a Haasnál folytathatja pályafutását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás