promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Diego Maradona 60 éves
Borítókép:  JORGE DURAN / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatvan éves lett a valaha élt egyik legjobb labdarúgó, Diego Armando Maradona. Az argentin focista egyszerre zseniális futballista és botrányos személyiség. Hét, Olaszországban eltöltött éve alatt megélt mindent, amit csak lehet. 

Úgy futballozott, ahogy élt. S úgy élt, ahogy futballozott. A labdarúgás történetében kevés olyan személyiség létezett, aki egyszerre zseniális futballista és botrányos személyiség. Márpedig Diego Armando Maradona ebbe a kategóriába tartozik. Az argentin zsenit Nápolyban Istenként tisztelték, rajongásig szerették. Amikor 1984 július 5-én bemutatták 75 ezer ember fogadta őrjöngve.

Maradona hét, Olaszországban eltöltött éve alatt megélt mindent, amit csak lehet. A Napolival kétszer nyert olasz bajnokságot (1986/1987, 1989/1990) egyszer Olasz Kupát (1986/1987), egyszer UEFA-kupát (1988/1989) és egyszer Olasz Szuperkupát (1990). Ami pedig a pályán kívüli, a nápolyi szórakozóhelyeken töltött időszakát illeti, ugyan az elfogyasztott alkoholmennyiségre nincs adat, de azt azért tudni, hogy egyszemélyes felvevőpiacként funkcionált a kokainkereskedők számára. És a politika se hagyta hidegen – erről karján ékeskedő Che Guevara-tetoválás, illetve az a tény tanúskodik, hogy jó barátságot ápolt az elhunyt kubai elnökkel Fidel Castróval.

A valaha élt egyik legjobb labdarúgó ma 60 éves. A jelenleg a Gimnasia de La Plata csapatát irányító Maradona arra kérdésre, hogy mit kér születésnapjára, az alábbiakat mondta:

„Arról álmodom, hogy újabb gólt szerzet Anglia ellen, de ezúttal a jobb kezemmel."

Korábbi csapata a Napoli is felköszöntötte Maradonát:

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás