promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Roglic az első duplázó a Vueltán
Borítókép:  ANDER GILLENEA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megszakadt az eddigi sorozat a spanyol körversenyen, Primoz Roglic az első aki egynél több szakaszt tudott nyerni.

Dumoulin off:

A Jumbo Visma csapatának elég felemás napja volt. A későbbiek során ugyanis szakaszsikert ünnepelhettek, viszont az egyik náluk tekerő esélyes feladta a viadalt. Tom Dumoulin fáradságra hivatkozva fejezte be a Vueltát, ami a Jumbo számára azért is nagy vérveszteség, mert egyrészről ezzel elveszítettek egy nagy nevet, másrészt a korábban az összetett élén álló Roglicnak is nagy segítség lett volna ha a holland a mezőny tagja marad.

Dumoulin elvégre azért nem akárki, nyert Giro d'Italiát és világbajnokságot is, utóbbiból az időfutamot, igaz mindkettőnek már három éve, 2017-ben hozta össze ezeket a győzelmeket.

Helyre állt a rend:

Nem volt egyszerű a nyolcadik nap a Vueltán, 164 kilométert kellett megtenni, Logrono és Alto de Moncalvillo között, ráadásul egy hegyi szakaszról volt szó. A dolgok az utolsó kilométereken dőltek el, amikor előbb az összetett élén álló Richard Carapaz, majd Roglic tudtak meglépni a többiektől, de igazából Dan Martin is szépen tartotta magát. Mindez azért érdekes, mert az első hét leginkább erről a hármasról szólt, ők alkották akkor is az élmezőnyt akárcsak most egy nehezebb etap során.

A kakukktojás közülük egyébként a piros trikóban tekerő Carapaz, ugyanis az Ineos versenyzője még nem tudott szakaszt nyerni ellentétben másik két vetélytársával. Mindezt persze aligha bánja addig amíg ő áll a legjobban, de ma is jó esélyekkel vágott neki az utolsó kilométernek. Az utolsó 500 méter döntött, akkor Roglic megiramodott és megnyerte a szakaszt.

Az összetettben ez változást nem jelentett Carapaz maradt az élen, Guillaume Martiné a hegyi menőnek járó pöttyös trikó, Roglic még mindig a legjobb sprinter, a fiatalok között pedig Enric Mas vezet továbbra is.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás