promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Napokba telt megrendezni a NASCAR texasi futamát
Borítókép:  Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Négy nap kellett ahhoz, hogy futamot láthassanak a nézők a Texas Motor Speedway-en. Kyle Busch örülhetett a végén.

A NASCAR és fő kategóriája, a Cup Series már a szezon vége felé jár. A mostanival együtt már csak három futam hiányzott ahhoz, hogy kiderüljön:

kik kerülhetnek még be a legjobb négy közé és lehet esélyük a 2020-as bajnoki címre.

A mezőny október 25-én, vasárnap a Texas Motor Speedwayen versenyzett volna, ám a körülmények nem éppen voltak ideálisak. A futam el tudott ugyan indulni a tervezett időpontban és 52 kört meg is tettek a versenyzők, de ekkor eleredt az eső, ami miatt előkerült a piros zászló. Az időjárás viszont nem akart megjavulni, így nem lehetett szó újraindításról, kénytelenek voltak egy nappal odébb tolni az eseményt.

Láttunk már persze többször is ilyet a NASCAR történelmében, most viszont nagyon nem úgy alakultak a dolgok, ahogy a szervezők szerették volna. Hétfőn sem sikerült a folytatás és kedden sem voltak szerencsésebbek, szerdán viszont sikeres volt a próbálkozás. Erre annál is inkább szükség volt, mert a szabályok értelmében a táv felét minimum teljesíteni kell ahhoz, hogy értékelhető legyen a végeredmény. Az Autotrader EchoPark Automotive 500 névre keresztelt verseny esetében ez 167 kör megtételét jelentette.

A verseny szokásosan három szakaszra volt bontva, ha pedig a futam egészét nézzük, akkor a Joe Gibbs Racing versenyzői voltak a legstabilabbak az élmezőnyben. A 2017-es bajnok Martin Truex Jr. például az első két szakaszban végig a második helyen állt és ez a leintésig már nem is változott. Természetesen a mostani versenyen sem maradtak el a sárga zászlók és a megszakítások:

az egyik leglátványosabb koccanást Denny Hamlin, Matt Kenseth és Bubba Wallace hármasa hozta össze. A vétkes Hamlin volt.

A futamot végül Kyle Busch nyerte meg, aki korábban már felhívta magára a figyelmet az autója halloweeni dizájnjával. A bajnoki címre viszont már nincs esélye, mert még az előző fordulóban kiesett a legjobb 12 között. Mögötte Truex Jr. és Christopher Bell végzett, így csak Toyotások zártak az első háromban.

A legjobb négy közé eddig egy ember kvalifikálta magát biztosan, mégpedig Joey Logano, a Kansasben aratott futamgyőzelmével, a folytatás pedig az Xfinity 500 lesz november 1-én a Martinsville Speedway-en.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás