promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az MLB-nagydöntőjének kellős közepén érkezett meg a játékos PCR-tesztje – lecserélték
Borítókép:  Maxx Wolfson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bár a Tampa Bay korábban egyenlíteni tudott a négy győzelemig tartó párharcban, végül a Los Angeles-i csapat nyerte a bajnoki trófeát.

1903 óta évente rendezik meg a Major League Baseball-nagydöntőjét, mely a World Series névre hallgat. Mindössze két kivétel volt eddig mikor elmaradt: 1904 és 1994 – mindkettő bojkott miatt. Ennyi idő alatt még sosem jött össze az a párosítás, amit az idei szezon végén láthattunk, hiszen a Los Angeles Dodgers csapata a Tampa Bay Rays együttesével csapott össze a négy győzelemig tartó nagydöntőben.

Előbbi már 12. alkalommal küzdhetett a bajnoki címért és ezek közül ötször sikerült nyernie, míg a Rays korábban csak egyszer került a fináléba még 2008-ban, igaz, akkor veszítettek a Philadelphia Phillies ellen.

Ezúttal az első két mérkőzést a Dodgers nyerte és bár úgy tűnt, hogy elég sima küzdelem lehet ebből, végül hat meccset kellett megrendezni összesen. A Rays ugyanis kiegyenlített, ráadásul a második győzelmét egy izgalmas meccsen nyerte meg szinte az utolsó pillanatokban 8-7-re. Az ötödik találkozó már simább volt, ott a Dodgers 4-2-re nyert, és így egy győzelemre került a végső sikertől.

A magyar idő szerint már október 28-án hajnalban rendezett meccsen a Rays kezdett jobban és egészen a hatodik játékrészig vezetett is 1-0-ra, onnan viszont fordultak a dolgok, előbb kettő, majd az utolsó előtti inning során újabb egy pontot szerezett a Los Angeles-i csapat, így egy 3-1-es győzelem lett a vége.

A meccs egyik legérdekesebb momentuma a győztes gárdából játszó Justin Turner nevéhez kötődik. A találkozó közben jött meg a koronavírus tesztjének az eredménye, amely pozitív lett, így menet közben le kellett őt cserélni.

A Los Angeles Dodgers győzelme azért is nagy hír, mert bár hatodik sikerüket érték el az MLB-ben, az utolsót még 32 évvel ezelőtt, 1988-ban aratták. A döntő legjobbja, tehát az MVP is az ő csapatukból került ki, Corey Seager kapta a megtiszteltetést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás