promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Dinamo Kijev nem a legerősebb keretével érkezik Budapestre
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Dinamo Kijev nem a legerősebb keretével érkezik Budapestre, a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Az ukrán csapat, valamint a budapesti zöld-fehérek korábbi játékosa, Rácz László szerint 60-40 vagy 55-45 arányban a Dinamo felé billen a mérleg. Időközben a Ferencvárosi Torna Club vezetőedzője, Szergej Rebrov elmondta, hogy a csapat albán játékosa, Myrto Uzuni elkapta a koronavírust.

Második mérkőzésére készül a Ferencváros a Bajnokok Ligájában. A Fradinak a Dinamo Kijev elleni mérkőzés előtt szigorú előírásokat kell teljesítenie. (Hogy pontosan miről is van, arról ide kattintva olvashatsz.) Az már biztos, hogy az ukrán csapat nem a legerősebb keretével érkezik Budapestre. A Dinamo Kijev közleményben jelezte, 

hogy két labdarúgója, a kapus Hrihorij Buscsan és a hátvéd Vitalij Mikolenko pozitív koronavírus-teszt miatt nem léphet pályára október 28-án este. Szintén nem tart a csapattal a szakmai stáb egyik tagja, Vitalij Kuliba.

Ott lesz azonban a pályán Mikola Saparenko és Benjamin Verbič. Ezt a két játékost emelte ki az a Rácz László, aki kilenc évig futballozott a Dinamo Kijevben. A pályafutását a Ferencvárosban befejező középpályás szerint nem is történhetett jobb a kijevi csapattal, minthogy júliusban szerződtette a rivális Sahtar Donyeck korábbi edzőjét, a román Mircea Lucescut.

„Valerij Lobanovszkij óta nem láttam ilyen szakembert, aki így tudta motiválni a fiatalokat. Mikola Saparenko személyében megtalálta azt a játékost, akire fiatal kora ellenére komoly feladatokat bízhat. A 22 éves középpályás gólt lő és gólpasszokat ad, rá nagyon oda kell figyelnie a Ferencváros védőinek. A csatárok közül Benjamin Verbičet emelném ki”

– fogalmazott Rácz a Magyar Nemzetnek, aki úgy véli, hogy 60-40 vagy 55-45 arányban a Dinamo felé billen a mérleg.

Az ukrán csapat játékosa, Tomasz Kedziora a hétvégi, Olekszandrija elleni 1-0-s győzelem után arról beszélt, hogy masszív csapat a Fradi, amely megpróbálja játszani a futballt.

„A Ferencvárosnak jó játékosai vannak, és fiatal, de tapasztalt edzője van. (...) Nagyon fontos lesz a számunkra ez a mérkőzés, mindent megteszünk azért, hogy elhozzuk Budapestről a három pontot”

– mondta Kedziora.

Érdemes hozzátenni, hogy a Dinamo Kijev az utolsó kilenc mérkőzéséből csak a Juventus ellenit veszítette el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás