promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forma-1: Ezeket a zenéket hallgasd a Portugál GP előtt
Borítókép:  RUDY CAREZZEVOLI / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már több mint egy éve létezik, sokan mégsem ismerik, pedig a Formula 1-nek saját zenei lejátszási listája is van. 

A Liberty Media 2017-ben lett az F1 új tulajdonosa, azóta pedig számos intézkedést tettek annak érdekében, hogy a világbajnoki sorozat egyfajta vérfrissítésen essen át, és a korábbinál jobban megszólítsa a fiatal korosztályt. A közönség szórakoztatása akkor is elsődleges, ha ott van valaki a helyszínen, de akkor is, ha csak a tv képernyők előtt figyeli az eseményeket.

Előbbire találták ki például a szurkolói zónát, ahol kikapcsolódhatnak a rajongók az események között, de a közvetítéseket is kibővítették, új feliratok jelentek meg, több a statisztika és kicsit jobban be lehet látni a kulisszák mögé. Az egyik legnagyobb lemaradás viszont a közösségi médiában volt, ahol sokkal jobban el lehet érni itt az embereket, így jóval több tartalom kerül fel.

Ennek egyik példája az F1 tracks nevű zenei playlist. Ez még a tavalyi Brit Nagydíj előtt jelent meg először, azóta pedig folyamatosan frissül, hogy egyfajta hangulatot adjon a versenyhétvégéknek. A három nagy zenei streaming szolgáltatónál, vagyis a Deezeren, a Spotify-on és az iTunes-on elérhetőek ezek, ami pedig külön érdekesség, hogy gyakran választanak ki ismert előadókat arra, hogy összeállítsák a listát.

Megtette ezt már a Two Door Cinema Club, Mabel, Sigma, a Mumford & Sons, de Tiëstois. Mostanában még az sem volt szokatlan, hogy pilótákat kértek fel, Charles Leclerc (Ferrari), Sergio Perez (Racing Point), vagy éppen az idén első futamgyőzelmét ünneplő Pierre Gasly (Alpha Tauri) is kiválogatta kedvenceit.

A Portugál Nagydíjat 1996 óta most először rendezik meg, ráadásul egy olyan helyszínen, Portimaoban, ahol még sosem versenyeztek korábban, az ehhez tartozó playlistet ezúttal a You Me at Six nevű brit alternatív rock banda válogatta össze.

Olyan népszerű dalok kerültek fel rá, mint a Feel Good Inc. a Gorillaztól, vagy éppen a Club Foot a Kasabiantól.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás