promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előnyben az LA Dodgers az amerikai baseball liga-döntőjében
Borítókép:  RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elindult az MLB-nagydöntője, a World Series, melyen a Los Angeles-i csapat nyerte az első találkozót.

Világsorozat vagy sem?

A nagydöntőt World Seriesnek hívják, ami némileg zavaró lehet, hiszen egy amerikai ligáról van szó, nem pedig világbajnokságról, de ez már az 1880-as években elterjedt, mivel szinte csak ezen a kontinensen játszották igazán magas szinten ezt a játékot. A World Series, mint kifejezés így egyfajta hagyománynak is mondható, mindenesetre 1903 óta így hívják a bajnoki döntőt és eddig mindössze kétszer maradt el, 1904-ben, illetve 1994-ben, mindkétszer bojkott miatt.

Melyik lesz a sikeresebb város?

Los Angelesnek a Lakers okozott nemrégiben örömet, miután megnyerték az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságot, az NBA-t, míg Tampa lakói a Lightning sikerének örülhettek a jégkorongliga, vagyis az NHL-nagydöntőjében. Mindkét város boldog lehetett az MLB-főcsoportdöntőinek végeredményével is, hiszen győztesen mehettek tovább a World Seriesbe. A Los Angeles Dodgers a National League-ben lett a legjobb, míg a Tampa Bay Rays az American League-főcsoportját nyerte meg.

Kettejük közül az előbbi a sikeresebb, a mostanival együtt 12 alkalommal sikerült ideáig eljutni, amiből ötször lettek bajnokok, a mostani ellenfelük viszont még mondhatni tapasztalatlan ebben a helyzetben, hiszen csak egyszer szerepeltek a fináléban, még 2008-ban. Akkor 4-1-re vesztették el a négy győzelemig tartó párharcot a Philadelphia Phillies ellen.

Egészen sima meccs volt: most sem a Rays lehet boldogabb, az első mérkőzést ugyanis 8-3-ra a Dodgers nyerte. Egészen a negyedik játékrészig nem született pont a meccsen, onnantól kezdve viszont elkezdte építgetni előnyét a Los Angeles-i csapat. A Rays mindössze egy inninget tudott nyerni 2-0-ra és mivel a továbbiakban már nem változtak a dolgok, így alakult ki a végeredmény. A mérkőzés legjobbja az a Mookie Betts lett, aki a 2018-as bajnoki döntőben még pont a mostani csapata, a Dodgers ellen tudott nyerni a Boston Red Sox színeiben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás