promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érdekességek az NFL-ből: Brady csatát nyert, Mahomes-nak új rekordja van
Borítókép:  Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Viszonylag egyoldalú meccsek voltak a legutóbbi játékhéten, de egy rekord még így is megdőlt – íme a 6. forduló érdekességei.

1) Legendák csatája: a legnagyobb várakozás alighanem a Tampa Bay Buccaneers és a Green Bay Packers meccsét övezte, főként a két sztárirányító, Tom Brady és Aaron Rodgers miatt.

A Buccaneers bármeddig is jusson a 2020-2021-es idényben, valószínűleg végig arra fognak majd figyelni a szurkolók, hogy mire megy az idén leigazolt Tom Brady és Rob Gronkowski kettőse. Ezúttal győzelemre vezették csapatukat, sőt az eddigi hat találkozó után az NFC -őcsoportjának negyedik helye sem hangzik annyira rosszul. Négy győzelem és két vereség a mérleg, a végeredmény végül 38-10 lett.

A Brady-Gronkowski páros a New England Patriotsnál anno kifejezetten jól működött, ebből pedig most is láttunk valamit, hiszen Gronk 78 yardot futott az egész meccsen és az öt touchdownból egyet ő hozott össze. A futójátékuk is egészen jól működött, és bár nagyarányú győzelemről van szó, ki kell emelni, hogy ez egy fordításból jött össze, az elején még 10-0 volt a Packersnek, amely így elveszítette a veretlenségét.

A két népszerű iránytó közül Rodgers volt a rosszabb, többször is eladta a labdát, ebből pedig egyszer TD-t is szerzett a Bucs.

2) Egy hosszú sorozat: a hatodik fordulóban a címvédő Kansas City Chiefs a Buffalo Bills csapatát fogadta, ami abból a szempontból is nagyon érdekes volt, hogy a Bills a korábbi öt meccséből négyet megnyert, szóval alapvetően jó formában fogadták az előző szezon győztesét. Viszont nagyon rég volt már arra példa, hogy az alapszakaszban nyerni tudjanak az aktuális címvédő ellen: 2013-ig kell visszamenni az időben, akkor a Baltimore Ravenst verték.

Ami a mérlegüket illeti, mindössze hat alkalommal nyertek ilyen szituációban, 26-szor viszont veszítettek és most sem javítottak ezen, mivel 26-17-re kikaptak, igaz a második és a negyedik negyedet megnyerték, de összességében ez is kevés volt. Jelenleg az AFC-csoportjának hatodik helyét foglalják el, míg a Chiefs a negyedik mindössze egy vereséggel.

3) Patrick Mahomes új rekordja: ha pedig már ez a meccs került terítékre, akkor ugyanitt egy új rekord is született. A Chiefs irányítója, Patrick Mahomes azon kevesek közé tartozik, akiknek 2020-ban bejött az élet. Az év elején megnyerte a Super Bowlt, kapott egy brutálisan hosszú távú szerződést (tíz éveset), aminek 450 millió dollár az értéke. Most pedig az NFL egyik legendájának, Dan Marinónak a rekordját sikerült megdöntenie.

Marino a Miami Dolphinst erősítette egész pályafutása során, ami 1983 és 1999 között tartott, a passzrekordok többsége pedig az ő nevéhez fűződik, így ezért is hangzik furán, hogy sosem tudott Super Bowlt nyerni. A csapata annak idején a 13-as mezszámot is miatta vonultatta vissza, ha pedig máshonnan nem, a Jim Carrey főszereplésével készült Ace Ventura: Állati nyomozó című filmből ismerős lehet, ahol saját magát alakította.

Mahomes az előző fordulóban megdobta 90. touchdown passzát is, amelyhez 37 mérkőzésre volt szüksége – Marinónak ez a szám negyven találkozó alatt jött össze.

4) Szenved a New England Patriots: ha szezon egyik nagy kérdése az volt, hogy mire megy Brady egy új környezetben a Tampa Bay színeiben, akkor a másik, hogy mire megy nélküle régi csapata, a Patriots? Ott van a helyén egy Cam Newton, aki visszatért a koronavírus miatti kényszerpihenőjéről, de sem ez, sem pedig az edző, Bill Belichick zsenije nem elég egyelőre a feltámadáshoz. Öt forduló után mínuszban vannak, hiszen mindössze kétszer tudtak nyerni. Ezúttal a Denver Broncos volt az ellenfél, a vége pedig egy 12-18-as vereség lett.

A legérdekesebb statisztika itt az volt, hogy egyetlen egy TD született, a többiről a mezőnygólok döntöttek. Viszonylag ez is ritka, de Belichick még sosem vesztett olyan meccset a csapatával, ahol az ellenfél nem hozott össze egyetlen egy TD-t sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás