promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új szakaszgyőztesek születtek a Girón és a Vueltán
Borítókép:  Luca Bettini / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Giro d’Italia és a Vuelta ismét új győztest avatott a szerdai napon – folytatódott a két nagy háromhetes körverseny.

Ben O’Connor megcsinálta: október 20-án nagyon közel volt O'Connor, hogy szakaszgyőztes legyen (Jan Tratnik nyert), akkor nem jött össze, hiszen az NTT Pro Cycling versenyzője második lett. Szerdán már kijött neki a lépés, ráadásul megint szökésből, 8 kilométerrel a vége előtt iramodott meg a kitűnő kerékpáros.

A különbség ezúttal nagyobb volt az első kettő között mint kedden, akkor 7 másodperc döntött, szerdán viszont már 31 másodperces előnyel ért célba a győztes, Madonna de Campiglióban a 203 kilométer végén. Ezzel egyébként azt is elmondatjuk, hogy két olyan kerékpáros nyert egymás után, amelyik korábban még soha nem tudott szakaszt nyerni egyik háromhetes körversenyen sem.

Az összetettben Joao Almeida még mindig az élen áll és a 25 év alattiak között is vezet, Arnaud Démare 221 ponttal vezeti a pontversenyt, mint a legjobb sprinter, tehát itt sem volt változás. A hegyi összetettben viszont már igen, Giovanni Visconti lecsúszott az első helyről és Ruben Guerreiro került oda. A CCC színeiben induló Valter Attila a 38. lett, összetettben pedig a 24. helyen áll.

Ismerős látvány: a Vuelta Espana mezőnye Pamplonából kezdte meg a 2. szakaszt, amely több mint 151 kilométeren keresztül tartott. A város nagyon híres a legendás bikafuttatásokról, amely a Sanfermines fesztivál fő látványossága. Az esemény Pamplona védőszentjének, San Fermínnek az ünnepe, a bikafuttatást pedig nem csak egyszer rendezik meg ez idő alatt, több napon keresztül is megtekinthető, ahogy a résztvevők menekülnek a városka szűkös utcáin a bikák elől.

Ha pedig már látvány, az alábbi posztban jobb oldalt látszik a megszokott látkép, amikor szalad a tömeg és ahogy sok-sok ember figyeli ezt az erkélyeken. Ezúttal a biciklis mezőny haladt itt át és az embertömeg sem volt akkora, mint általában, de azért deja vu érzése lehetett a nézőknek.

Hazai siker a spanyol körversenyen: a szerda a Movistar csapat napja volt. Egy kissé nedves és csúszós lejtmenettel zárult a nap a Vueltán, Marc Soler pedig összehozta azt, ami fél éve nem fordult elő csapatával – ismét szakaszt tudtak nyerni. A Vuelta tehát egy spanyol versenyző győzelmét ünnepelhette, Solernek pedig ez az első részsikere volt egy háromhetesen.

Mögötte az a hármas ért be Primoz Roglic, Dan Martin, Richard Carapaz sorrendben, akik kedden még az első hármat alkották, így az összetett sem változott igazából. Roglic vezet ott is és a pontversenyben is, Carapaz a legjobb hegyi menő eddig, Enric Mas pedig még mindig a legjobb a fiatalok között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás