promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak második lett Hosszú Katinka csapata, az Iron
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A négy résztvevő ezúttal a Team Iron, az Aqua Centurions, a DC Tride és a London Roar csapatai voltak, melyek két napon át küzdöttek egymással a pontokért vasárnap és hétfőn.

1) Magyar sikerek: ebben a fordulóban már nem csak magyar úszókat láthattunk, de csapatok közt is volt hazai érdekeltség, hiszen itt szerepelt a Team Iron, vagyis Hosszú Katinka együttese, benne a háromszoros olimpiai bajnok úszónőnkkel. Rajta kívül még Lobanovszkij Maxim (Team Iron), Szabó Szebasztián (Aqua Centurions), Burián Katalin (Aqua Centurions), Verrasztó Evelyn (Aqua Centurions) és Verrasztó Dávid (Iron) állt rajthoz a két nap során.

Vasárnap két magyar győzelem is született, 50 méter gyorson Lobanovszkij nyert Szabó előtt, míg 100 méter pillangón utóbbi diadalmaskodott. Egy nappal később ennél is több jutott nekünk, hiszen Szabó Szebasztián 50 méter pillangón nem csak nyert, de országos csúcsot úszott 22.00-s idővel, Verrasztó Dávid pedig 400 vegyesen aratott győzelmével segítette Hosszú Katinka csapatát, akinek hétfőn jobban ment, a 200 és a 400 méteres vegyes úszás is az övé lett.  

Ami az összetett eredményeket illeti, a London Roar mindkét napot vitte és ezáltal a 2. fordulót is sikerült megnyerniük. Náluk olyan sztárok vannak, mint a britek olimpiai bajnoka Adam Peaty, a csapatuk pedig a váltókban, valamint az úgynevezett csillagszóró futamokon is nagyszerűen teljesített. A második helyen az Iron végzett megelőzve a DC Tridentet és a három magyarral felálló Aqua Centurionst.

2) MVP: az ISL sok mindenben forradalmi újítást hozott. Önmagában már az is az, hogy itt egy csapatversenyről beszélünk egy alapvetően egyéni sportágban, de ettől függetlenül értékelik az úszók teljesítményét egyenként is. Minden forduló végén kiderül, hogy ki volt a legeredményesebbje, vagyis az MVP, mégpedig a megszerzett pontok alapján. Itt nem számítanak a nemek, a nőket és a férfiakat egybe értékelik. Ebben a fordulóban női győztes született, a holland Ranomi Kromowidjojo lett a legjobb 57 ponttal, aki az Iron színeiben versenyez, 53,3-al végzett a második helyen Christian Diener (London Roar), míg Szabó Szebasztián lett még dobogós ebben a harcban 49,5 ponttal.

Fontos kiemelni, hogy nemcsak az események végén választják meg a legjobbat, de az egész szezon végén is hirdetnek majd egy győztest ebben a különértékelésben.

3) Motiválás felsőfokon: a mostani harmadik helyezettől származik a forduló talán legjobb videója. A jó motivációra és csapategységre az alábbi felvétel tökéletes példa.

A versenyek a 3. fordulóval folytatódnak a hétvégén, október 24-25 között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás