Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A 14 éves ír focista klubja felnőtt csapatában mutatkozott be

A 14 éves ír focista klubja felnőtt csapatában mutatkozott be

Sport & Szabadidő

A 14 éves ír focista klubja felnőtt csapatában mutatkozott be

Sport & Szabadidő

HZS 20:20

Az 14 éves ír labdarúgó, Sam Curtis október 17-én pályára lépett a Shamrock Rovers II színeiben az Athlone Town elleni találkozón. Ezzel pedig a klubtörténelmet írt: ő a legfiatalabb játékos, aki valaha játszott a klub felnőtt csapatában.

„Ez nem csak egy jelképes gesztus” 

– ekképp kommentálta Aidan Price, a Shamrock Rovers II edzője azt, hogy csapatában, október 17-én, az Athlone Town elleni találkozón 14 évesen, 10 hónaposan és 16 naposan pályára lépett Sam Curtis.

A fiatal ezzel történelmet írt: ő a legfiatalabb játékos, aki valaha játszott a klub felnőtt csapatában

– számolt be a hírről az Extratime.

A szakember a 3-1-re megnyert, ír másodosztályú találkozó után arról beszélt, hogy lehetett látni Curtis teljesítményét, ebből pedig kiderült, hogy a védő a csapat top játékosa lesz majd. Price kiemelte, a klubnál úgy látják, hogy akadnak olyan fiatal játékosok, akik készen állnak a szintlépésére, s mint mondta, ők már megmutatták, hogy valóban képesek magasabb szinten is teljesíteni.

A Shamrock Rovers-nél tényleg odafigyelnek arra, hogy adjanak lehetőséget a fiataloknak: 

az Athlone Town ellen pályára lépő csapat átlagéletkora 19 év volt, ráadásul az első csapathoz tartozó, de épp sérüléséből visszatért 26 éves Sean Kavanagh nélkül ez a szám még alacsonyabb lett volna. 

Borítókép: A Shamrock Rovers első csapata gólt ünnepel a Galway United elleni találkozón. Forrás: ANDREW SURMA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP