promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy kis brazil írt BL-történelmet a Real Madridban – videó
Borítókép:  Rodrygo, a Real Madrid fiatal brazil csillaga. Forrás: AFP/Gabriel Bouys
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid döntőnek beillő mérkőzésen fogadta a török Galatasaray-t a Bajnokik Ligája aktuális fordulójában.

Kedden már egy játszottak egy hihetetlen mérkőzés Londonban.

 

Szerdán a Real Madrid élet-halál mérkőzésre készült a Galatasaray ellen, hiszen a királyi gárda három forduló után négy ponttal állt, ami egyáltalán nem volt megnyugtató Zinedine Zidane csapata számára.

Ám nem kellett sokáig izgulniuk, hiszen a brazil Rodrygo előbb ballal, majd fejjel vette be a török kaput. Ezzel pedig két rekordot is felállított az Opta szerint:

  • ő lett a BL-történetének legfiatalabb brazil gólszerzője, hiszen mindössze 18 éves és 301 napos. (A Real Madrid történetének második legfiatalabb BL-gólszerzője lett Rodrygo. Az első egy bizonyos Raúl, aki 18 évesen és 113 naposan talált be a Ferencvárosnak 1995 őszén.)
  • hat perc tizennégy másodperc alatt szerzett két gólt, ezzel pedig a BL-történetének leggyorsabb duplája az ő nevéhez fűződik.

 

A kétgólos előny pedig lelkileg padlóra küldte a Galata játékosait, aminek köszönhetően még kettőt kaptak (az egyiknél a VAR segített a játékvezetőnek) az első félidő végéig.

A második játékrészben már nem igazán erőltette a támadásokat a madridi alakulat, de Karim Benzemának a mérkőzés végére meglett a dupla, míg Rodrygo még egyszer betalált.

A fiatal brazil így elmondhatja, hogy a három gólt három különböző módon szerezte: betalált jobbal, ballal és fejjel is – és még egy gólpasszt is feljegyezhetünk a neve mellé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás