promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiss Norbi tökéletes vasárnapja
Borítókép:  MTI/Kovács Tamás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A WTCR mezőnyének három, a Kamion Eb pilótáinak két futamot rendeztek ma. Utóbbin mindkettőt a magyar pilóta nyerte meg.  

A hazai pálya előnye:

Azt mondják, ha valaki igazán jól ismer egy pályát az rengeteget számít, főleg, ha otthon versenyezhet az ember. Kiss Norbertre ez főként igaz lehet, hiszen rengeteget ment már a Hungaroringen, most pedig a Kamion Európa-bajnokság magyar hétvégéjén gyakorlatilag leigázta a mezőnyt. Szombaton kétszer is dobogón volt, ebből az egyik futamot ő nyerte meg, vasárnap pedig már abszolút nem talált legyőzőre.

A Révész Truck Racing Team pilótája a mai első versenyt a pole pozícióból kezdhette meg, ezt pedig ki is tudta használni, mindenkit lehagyott és végül 13 másodperces előnnyel győzött Adam Lacko és Jochen Hahn előtt akik az előző évek bajnokai voltak.

A délutáni futamon pedig jött az újabb lenyűgöző versenyzés Norbitól. A fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indult, egy kör alatt öt helyet jött előre, majd elég hamar az élre került. A továbbiakban ott is tudott maradni, így végül 11 másodperccel nyert a címvédő Hahn előtt. Egy versenyhétvége maradt hátra nekik, aminek Misano a helyszíne, Norbi pedig elég nagy előnnyel vezeti a pontversenyt.

Feltámadt a Hyundai:

Noha nagy eredményeket azért ma sem értek el, az eddig látottakhoz képest felüdülés volt látni, ahogy a Hyundai autói szerepeltek. A címvédő Michelisz Norbert is ezt a márkát hajtja, ő pedig egy katasztrofálisan sikerült időmérő után mind a három futamot a 16.helyről volt kénytelen megkezdeni, az elsőn pedig még mindig balszerencsés volt. Az utolsó előtti lett, miután gondjai akadtak az erőforrásával, igaz a leggyorsabb kört végül megtudta autózni.

Bizakodóak lehettek tehát a csapatnál, ami jogos volt, a második versenyen a 6. helyen zárt, sőt a harmadikon is meglett a 10. hely, szóval mentették ami menthető. A márkatárs Gabriele Tarquini is egész jól ment, délutáni harmadik futamon Michelisszel együtt jöttek felfelé lépésről-lépésre, a vb címmel is rendelkező olasz végül a 7. pozícióban ért be akkor.

Egy pole pozíció jutott a magyaroknak:

Tassi Attilában lehetett a legtöbb reményünk, hiszen az időmérőt a második helyen zárta plusz a Hondák voltak a legerősebbek ezen a hétvégén. Tassi végül az 5., 6., 9. helyeket tudta elcsípni, de legalább mindannyiszor a top 10-ben volt. Rajta és Micheliszen kívül volt még másik két magyar pilóta a mezőnyben, a Zengő Motorsport tehetségei, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor. Előbbi nagyon boldog lehetett, hiszen a második futamon ahol az időmérő első tíz helyezettje fordított sorrendből rajtol, az élről indulhatott, mindezt egy büntetésnek köszönhetően.

A négyszeres világbajnok Yvan Muller kapta volna meg a pole-t, ám a Comtoyou Racing-es Gilles Magnust visszasorolták, mivel az Audi hasmagassága nem felelt meg az előírásoknak. A rajtelsőségből végül egy 7. hely jött össze, ezen kívül pedig egy 16. és 17. helyet hozott össze. Ami Kismarty-Lechnert illeti, ő végig hátul volt, a 18. lett a napi legjobbja.

Francia-argentin csata a bajnokságért:

A Hondával Esteban Guerrieri két futamot is nyert ma, míg a Lynk & Co francia pilótája Yann Ehrlacher a fordított rajtrácsos futamon tudott nyerni. Tulajdonképpen ez volt nekik a maximum, hiszen a Hondák taroltak ezen a hétvégén, Guerrieri pedig így 22 pontnyira van most riválisától. A délutáni utolsó versenyen mind Tiago Monteiro, mind pedig Néstor Girolami árnyékként követte őt, de megelőzni úgy tűnt inkább nem akarják, elvégre mindannyian a Münnich Motorsport tagjai.

9 futam után most Ehrlacher vezet 169 pontal, Guerrierinek 147 van, de igazából Muller is esélyes még a maga 114 pontjával. A folytatás október 31 és november 1 között lesz Spanyolországban.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás